Tradicionalno bogat novogodišnji program na Zlatiboru

20. Novembar 2018
Tradicionalno bogat novogodišnji program na Zlatiboru

U okviru aktuelne svetske turneje “Hotel Nacional” , kojoj je do sada prisustvovalo blizu 730.000 ljudi, Dino Merlin prvi put u karijeri 29. decembra dolazi na Zlatibor i nastupiće u sportsko-turističkom centru “Wai Tai” na Zlatiboru.

Wai Tai

 

Karte po cenama od 2 800 dinara za parter i 3 200 dinara za Fan Pit i tribune se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventim-a, onlajn na sajtu: www.eventim.rs i na Info centru Turističke organizacije Zlatibor kao i u poslovnicama turističkih agencija “Trendy travel” i “Zlatiborturs” na Zlatiboru.
Zagrevanje pred novogodišnju noć, 30. decembra na Kraljevom trgu nastupiće Neverne bebe, dok će u novogodišnjoj noći na Kraljevom trgu za sve posetioce Zlatibora biti organizovan koncert jedne od najvećih muzičkih zvezda sa ovih prostora, Dragane Mirković. Pre početka koncerta zvezde večeri, Kraljev trg zabavljaće Imperium bend, a kao i prethodnih godina tačno u ponoć Zlatiborom će odjekivati zvuci trube.

Bogatim programom i atraktivnim imenima, Zlatibor će krajem ove i početkom naredne godine privući veliki broj posetilaca.

Iz Turističke organizacije Zlatibor ističu da su se za najbolji provod u novogodišnjoj noći pobrinuli hotelijeri i ugostitelji sa ove planine koji su u svojim objektima pripremili bogat program za doček Nove godine.

Ove godine otvoreni Hotel „Grand Tornik“ je za svoje goste pripremio bogat muzički program
30. decembra 2018., nastupiće Mogul bend, koji će goste uz Miroslava Ilića zabavljati i u najluđoj noći. Za 1. januar u ovom hotelu rezervisan je nastup Miroslava Ilića i benda Sedmo nebo.
U hotelu „Palisad“ za doček će nastupiti Ana Kokić. Zainteresovani mogu biti deo novogodišnje atmosfere ovog hotela iako ne budu zvanični gosti hotela. Za reprizu će se pobrinuti Bane Mojićević.
U hotelu „Mona“ za doček će nastupiti Mirna Radulović i Vivo bend
I ostali hoteli za svoje goste organizuju doček uz muzički program i svečanu večeru, poručuju iz TOZ.
Prazničnu euforija na Zlatiboru  može se osetiti i u klubu „Alibi“ koji  od 28.decembra do 5. januara 2019. za sve goste priprema nastupe poznatih pevača i DJ-eva.
U klubu „Vendome“ 26.decembra nastupa Seka Aleksić, 27.decembra Andreana Čekić , u novogodišnjoj noći goste zabavljaju Koce bend i DJ Arsa. 3. decembra u ovom klubu nastupa Peđa Medenica.
U restoranu „Grand“  goste će zabavljati Aria bend , „Grand Iris Pub“ – Bojan Jevtić & Silver bend, a u „Grand“ klubu DJ Krčmar.
Za vreme novogodišnjih praznika u kaficima će biti organizovane dnevne i večernje žurke.

Turističko udruženje Jablanica, u saradnji sa Turistička organizacija “Zlatibor”, mesnom zajednicom, Kulturno-sportskim centrom i opštinom Čajetina organizuje doček Srpske Nove godine ispred crkve posvećene Pokrovu Presvete Bogorodice u Jablanici.

Dominantni su etnografski, verski i umetnički motivi, što se uklapa u kulturno-istorijsku tradiciju ovog kraja.

Program počinje u 18 časova Večernjom službom, nakon čega će uslediti paljenje Badnjaka ispred Crkve, podela poklona Božić Bate, zatim Kulturno-umetnički program  u okviru koga će biti izvedena predstava za decu, recitali, pevački nastupi. Tradicionalno je predviđen i nastup trubača i frulaša  kao i vatromet.