Turistički radnici iz zapadne Srbije u Vićenci i Trstu

26. Maj 2019
Turistički radnici iz zapadne Srbije u Vićenci i Trstu

Predstavnici TO Zlatibor u okviru studijske ture Turističke organizacije regije Zapadna  Srbija prethodnih dana nastavili su promotivne aktivnosti u Vićenci i Trstu. U sali srpske zajednice u Vićenci održana je prezentacija turističke  ponude regije Zapadna Srbija lokalnom stanovništvu i medijima, a istoj  je prisustvovao i gradonačelnik Arizagnana (provincija Vićence) Đovani  Lovato.

Tokom prezentacije posetioci su mogli doznati dosta toga o pojedinostima  i atrakcijama regije, dok su po završetku zvaničnog dela prezentacije  imali priliku i osetiti čari gastronomske ponude Zapadne Srbije i  Zlatibora. Uz čašicu rakije i zalogaje pršute i sira i kroz druženje sa  članovima delegacije još bolje se upoznati sa karakteristikama regije i  svim njenim destinacijama.

Prilikom dolaska u Trst, delegaciju je primila  generalni konzul Srbije u Trstu Ivana Stojiljković u prostorijama  konzulata, gde je u razgovoru sa predstavnicima Regije istakla veliku  zahvalnost na dolasku i nadu za još bolju saradnju u budućnosti.


Nakon toga održana je prezentacija turističke ponude Regije u  prostorijama srpskog udruženja u okviru crkve Svetog Spiridona uz  blagoslov protojereja Raška Radovića. Promociji i prezentaciji  prisustvovao je veliki broj lokalnog stanovništva i medija, a događaj su  pored našeg konzula u Trstu uveličali i konzuli Hrvatske i Grčke. Potom  su gosti imali priliku da probaju gastronomsku ponudu zlatiborskog kraja  i u neformalnom razgovoru saznaju dodatne informacije.

Veliku pomoć u organizaciji ovog događaja predstavnici  TO regije  Zapadna Srbija imali su od udruženja Srba u Trstu “Vuk Karadžić“ sa  kojim je potvrđena odlična saradnja i dogovoreni su slični događaji u  budućnosti.