Rekordan broj skijaša na Torniku

iconTurizam

January 8, 2020

Staze za skijanje na ski centru Tornik otvorene su u petak, 3. januarai već na dan otvaranja bio je jedan od najposećenijih lokaliteta naZlatiboru. Tačnije, tog dana na stazama je bilo preko 1.200 skijaša, što je apsolutni rekord u dosadašnjem radu. Ski centar je i tokom proteklih prazničnih dana ugostio veliki broj skijaša, ali i posetioca koji su zbog atraktivnog pejzaža i avantrustičkih sadržaja uživali u vožnjišestosedom i bobu na šinama.

Dovoljne količine snega, vedro i sunčano vreme, praznici i rasput svakako su doprineli da poseta ski centru bude rekordna.

Tornik će i u narednom periodu biti otvoren za sve ljubitelje snega i zimskih sportova, a radno vreme ski centra je od 9 do 16 časova.

Podsećamo da se Ski centar „Tornik” nalazi na nadmorskoj visini od 1.110  do 1.490m, da je devet kilometara udaljen od turističkog centra Zlatibor. Ukupan kapacitet skijališta je oko 5.400 skijaša na sat. Ski centar Tornik opremljen je sa šestosednom žičarom, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, dva ski lifta tipa ”sidro”, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Četiri staze, Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar ne zavisi od vremenskih uslova.