Na Zlatiboru popunjeni svi smeštajni kapaciteti

iconTurizam

Autor : Slavica Panić

February 13, 2021

Na Zlatibor je pristiglo čak 30.000 gostiju koji će praznike provesti na ovoj planini. Svi smeštajni kapaciteti su popunjeni, mesta u hotelima nema a u privatnom smeštaju teško je pronaći slobodan krevet.

Kako  kaže direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimira Živanovića, popunjenost kapaciteta u hotelima, kao i registrovanom privatnom smeštaju je 100%.

„Na Zlatiboru je trenutno 30.000 gostiju, kapaciteti su popunjeni pa ako neko i odluči da krene put Zlatibora, savet je da prvo obezbedi smeštaj jer prema našoj evidenciji slobodnih mesta više nema. Moguće je da se u neregistrovanom privatnom smeštaju i može naći neki krevet ali mi takvim podacima ne raspolažemo. Svi hoteli su krcati, bez ijedne slobodne sobe. U svim hotelima se poštuju važeće mere zaštite“, kaže Živanović.

Snega ima na Torniku i Obudojevici zahvaljujući topovima za veštačko osnežavanje.  Očekuje se da će čekanja za vožnji gondolom biti višesatna ukoliko temperatura poraste bar za nekoliko stepeni. Skoro da i nema onih koji su od otvaranja gondole došli na Zlatibor a da su propustili vožnju najdužom žičarom na svetu koja je za prvih mesec gana prevezla čak 30.000 putnika.