U Galeriji na Zlatiboru otvorena izložba “Portreti srpskih kraljeva i kraljica”

10. Septembar 2021
U Galeriji na Zlatiboru otvorena izložba “Portreti srpskih kraljeva i kraljica”

Sinoć je u Galeriji Kulturnog centra, na Zlatiboru otvorena izložba slika i crteža Andrije Drežnjaka, pod nazivom ” Portreti srpskih kraljeva i kraljica”. Svečano otvaranje počelo je u 19 časova, uz odgovarajuće mere predostrožnosti povodom pandemije.


Posetiocima se u ime domaćina obratila Andrijana Andrijašević, urednik programa ove izložbe a posetioci su imali priliku i da razgovaraju sa autorom radova.

Autor nas  svojom izložbom uvodi u začaran krug srednjeg veka i podseća na uglavnom zaboravljene velmože iz naše istorije. Pažnju privlači i odevanje kraljeva i kraljica, a umetnik je detaljima ubedio publiku da  se na srpskim dvorovima nosila odeća, krune, oružje, nakit, ukrasi i drugo baš kao što je i prikazano.

Inače, Andrija Drežnjak je rođen u Kruševcu. Od malih nogu je pokazivao interesovanje za umetnost, ali se poslednje tri godine aktivnije bavi slikanjem i crtanjem. Trenutno živi i radi u Vranju.

Izložba će biti postavljena naredne dve nedelje, do 24. septembra 2021.godine i svi zainteresovani mogu pogledati postavku svakog radnog dana, od 10 časova ujutru do 17 časova popodne.

Fotografije- Turistička organizacija Zlatibor