U Gostinici, na Beloj zemlji i u Zlakusi najlepša dvorišta

25. Avgust 2018
U Gostinici, na Beloj zemlji i u Zlakusi najlepša dvorišta

Posetioci Fejsbuk stranice grada Užica odlučili su da je ove godine najlepše dvorište Ivane Mlađenović, mlade meštanke sela Gostinica. Kaže da u održavanju dvorišta učestvuje cela porodica i da sa ljubavlju gaje više cvetnih vrsta.

Dunja Ivana i Svetlana

Dvorište Miroljuba Vučkovića, posetioci su ocenili kao drugoplasirano, dok je treće mesto pripalo Svetlani Terzić. Ona je istakla da svake godine dosta truda uloži u održavanje velikog dvorišta u kome ima i četinara i brojnih drugih vrsta cveća, ali i raznih figura.

Vlasnici tri najbolje ocenjena dvorišta nagrađeni su komposterima, koslicama i oscilirajućim prskalicama, što će ih veruje Dunja Đenić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine, dodatno motivisati na brigu o vlastitim dvorištima.

komposteri

Prvobitno konkurs je raspisan 14. jun i trajao je do 25. juna, ali zbog nedovoljnog broja prijavljenih pomeren je do 13. jula. Stiglo je svega devet prijava naših sugrađana, a pristigle fotografije dvorišta bile su od 16. do 22. jula postavljene na FB stranici grada Užica, pa su zainteresovani lajkovima odlučili o pobednicima, istakla je Đenićeva.

DSC_1734

Ona je podsetila da Odeljenje za zaštitu životne sredine u okviru programskog budžeta izdvaja značajna sredstva za nagrađene i ostale učesnike, naglasivši das u ovogodišnji pokloni za vlasnike tri najlepša dvorišta odbrani u cilju  promocije primarne selekcije otpada, pravilnog odlaganja i kompostiranja na licu mesta.

Dunja i NAda KosticUkrasne žardinjere kao utešne nagrade su pripale i ostalim učesnicima konkursa Radmili Vasović, Miliji Kostiću, Milijani Vjetrović, Milanki Čolić, Danijeli Joksimović i Mileni Brković.

dvorista 1

dvoriste 2