U Novoj Varoši i dalje vanredno

Autor: Nova.rs/Slavica Panić
07. Mart 2022
U Novoj Varoši i dalje vanredno

Vanredna situacija, koja zbog snega koji je zavejao četiri novovaroška sela uvedena pre pet dana, i dalje je na snazi, jer su jučerašnje snežne padavine stvorile nove probleme. Zavejana su sela nadmorske visine veće od 1.000 metara, a trenutno se ne može do 100 domaćinstava.

Taman kada su snežni nameti već pročišćeni u selima Božetići, Bela Reka, Jasenovo i Negbina, juće je sneg ponovo sve zavejao.

„Na terenu smo, sneg je juče vejao i presekao sve putne pravce ka selima koja su 1.000-1.200 metara nadmorske visine. Angažovali smo dodatnu mehanizaciju, u četiri sela je i dalje vanredna situacija, a do 100 domaćinstava se od snega ne može“, kazao je za Nova.rs predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Odsečena domaćinstva se uglavnom bave stočarstvom a stočne hrane za sada imaju dovoljno. Kako nam je Vasiljević rekao, sa stanovništvom zavejanih sela su konstantno na vezi, jer ukoliko bi neko imao zdravstveni problem, svu mehanizaciju bi usmerili ka njima.

Na svu sreću nije došlo do prekida u isporuci električne energije jer je sneg, zbog niske temperature lagan i nije opteretio dalekovodnu ni niskonaponsku mrežu. Sneg na teritoriji opštine Nova Varoš, kao i većeg dela Zlatiborskog okruga, različitim intenzitetom i dalje pada.

Fotografije—Slavica Panić/Nova.rs