U toku rekonstrukcija ambulante u Kremnima

Autor: uzice.rs
16. Septembar 2021
U toku rekonstrukcija ambulante u Kremnima

Grad Užice poslednjih godina značajna sredstva ulaže u izgradnju i rekonstrukciju objekata zdravstvene zaštite na svom području, u nameri da svim žiteljima i korisnicima zdravstvenih usluga omogući jednake uslove za lečenje. Ovih dana počela je rekonstrukcija ambulante u selu Kremna. Prema rečima člana Gradskog veća za socijalnu politiku Slobodana Grbića na inicijativu građana Mesne zajednice Kremna, Grad je izdvojio sredstva kako bi se izvršila sanacija ambulante obzirom da duži niz godina nije ulagano u ovaj objekat, koji je bitan kako za građane ove mesne zajednice tako i za turiste koji su ovde često.

“Ovo je samo početak, u nekom narednom periodu na red će doći i ostale ambulante. Nama je cilj da ovakvi objekti u selu postoje, svi smo upoznati sa činjenicom da su ovde uglavnom staračka domaćinstava i na taj način ćemo smanjiti pritisak koji postoji u domovima zdravlja naročito u ovom periodu kovida 19. Radove izvodi JP “Stan”, nadamo se da će sanacija biti gotova u predviđenom roku, a sve u cilju što bolje usluge zdravstvene zaštite za sve žitelje ovog područja grada.”

Grbić je istakao da je gradsko rukovodstvo u prethodnom periodu imalo sluha kada je u pitanju socijalna zaštita i socijalna politika:
“Ove godine je značajno uvećan budžet za socijalnu politiku što nam je omogućilo povećanje svih postojećih mera koja sprovodimo. Morali smo da rešimo problem sve većeg broja dece koja su bolesna, formirali smo stručnu komisiju za lečenje dece na teritoriji grada Užica, i za ovu namenu izdvojeno je tri miliona dinara. Da bi građani konkurisali za sredstva potrebno je da su sa prebivalištem na teritoriji grada Užica i da dostave zdravstvenu dokumentaciju dece do 18 godina Centru za socijalni rad. Svima nam želja je da takvih zahteva bude što manje, ali u koliko ima potrebe Grad Užice će izaći u susret svim sugrađanima.”


“Grad Užice jedan je od lidera kada su u pitanju usluge socijalne zaštite, do sada smo imali osam usluga od ove godine Grad je uveo još jednu, devetu uslugu inkluzivni centar za osobe sa invaliditetom. Reč je o Inkluzivnom edukativnom socio-terapijskom centru za pružanje usluga socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom i decu kao i članove njihovih porodica. Projekat i ideja da se započne sa ovom uslugom potekla je od udruženja ali i od Swiss PRO programa, kojima ovom prilikom želim da se zahvalim” istakao je Grbić i dodao da je nakon završetka ovog projekta grad Užice prepoznao ovu uslugu i nastavio da je finansira iz budžeta.


“Grad će se i dalje truditi da podiže kapacitete svih postojećih usluga, sugrađanima koji se nađe u nekom problemu pokušaćemo da izađemo u susret, naročito u ovim teškim trenucima kovida 19. Sugrađani koji imaju bilo koji problem mogu da se obrate u kancelariju broj 29 za sva pitanja i uvek smo spremni da izađemo u susret” rekao je Grbić.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs.