Učenici se vraćaju u klupe, đački polasci ponovo aktivni

20. Februar 2022
Učenici se vraćaju u klupe, đački polasci ponovo aktivni

Od sutra, 21. februara u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Inače iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u periodu od 9. do 17. februara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 3.200 (0,42 odsto) obolelih.

Treba istaći da je prema saopštenju Ministarstva prosvete, učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid-19 u istom periodu iznosio je 4,3 odsto.

Ovome dodajemo da se u sistemu javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji grada Užica, biti i dalje aktivan zimski režim saobraćajanja autobusa, ali sa aktiviranim đačkim polascima, koji su ukinuti za vreme školskog raspusta, obaveštavaju iz Javnog preduzeća “Užice razvoj”.