Učenički parlament ujedinjen u bolu

Autor: Ana Duković, Mirjana Radovanović Pejović
06. Jun 2023
Učenički parlament ujedinjen u bolu

Povodom nesrećnih događaja koji su nas sve ostavili nemoćne i neme, članovi Učeničkog parlamenta OŠ „Dušan Jerković“ u Užicu osetili su potrebu da svoje saosećanje, tugu, podršku porodicama nastradale dece i preplašenim drugovima iz beogradske škole izraze kroz odeljenjske poruke učenika sedmog i osmog razreda. Svako odeljenje napisalo je poruku podrške. Poruke su izložili na panou ispred škole.

Takođe, učenici su se dogovorili i postavili još jedan pano na kome su ostali učenici, zaposleni i roditelji mogli pisati svoje poruke. Koordinatori Učeničkog parlamenta, školski bibliotekari Ana Duković i Mirjana Radovanović Pejović istakle su da su mnogi izrazili svoju nevericu, šok, žaljenje, zanemeli od bola i da su hteli su da se suoče sa svojim strahovima i strahotom koja nas je sve potresla.

Učenici su zamenili pet panoa. Tuga roditelja i nastavnika, prolaznika, izbijala je iz svake napisane reči. Kroz iskazivanje osećaja o tragičnoj vesti, govorili su i pisali šta misle o svemu tome. Empatija i prave vrednosti ujedinile su nas u bolu koji je nesavladiv.

Tačno u podne, članovi parlamenta pustili su bele balone, kao poruku onima kojih nema, koje nismo poznavali, ali koji su nam tako bliski.

Fotografije—Ana Duković, Mirjana Radovanović Pejović