Uređenje prostora u GKC-u, od 15. avgusta bogat program za sve generacije

Autor: uzice.rs
11. Avgust 2022
Uređenje prostora u GKC-u, od 15. avgusta bogat program za sve generacije

U Gradskom kulturnom centru Užice u toku su radovi na uređenju prostora. Radovi će biti završeni do 15. avgusta, nakon čega se GKC ponovo otvara za posetioce uz bogat i raznovrstan program.

Prema rečima direktora GKC-a Filipa Baralića početkom ovog meseca započeti su radovi na održavanju i popravkama, koji obuhvataju molerske radove u prostoru kluba i hola, farbanje metalnih i drvenih površina, sanaciju i zamenu keramičkih pločica u muškom toaletu, neophodne popravke zidova, betoniranje betonskih površina u bašti, uređivanje zelenila, popravke elektro i vodovodnih instalacija i instalaciju i testiranje novonabavljenih rasvetnih uređaja.

“Ovim radovima se predviđa novi estetski izgled kluba i očekujemo da će njihov rezultat pozitivno uticati na kvalitet ponude i programa GKC-a. Završetak radova i ponovno otvaranje kluba Gradskog kulturnog centra za posetioce predviđeni su 15. avgusta, nakon čega nas očekuje realizacija bogatih kulturnih sadržaja, kao što su održavanje pojedinih programa u okviru festivala “Licidersko srce” i “Žestival”, koncert “Big bend orkestra RTS” na Trgu Partizana (20. Avgust), koncert Darka Rundeka u bašti GKC-a (23. avgust), “Milamara fest” (26. avgust), 40. “Smotra amatersko-narodnog stvaralaštva” u Ravnima (27. avgust).

Sa početkom školske godine, u sezoni jesen-zima, planiran je veliki broj aktivnosti i manifestacija, poput izložbi, kreativnih radionica, književnih večeri, koncerata i muzičkih festivala.