Uručene nagrade pobednicima literarnog konkursa „Mudrosti starih za iskustva mladih“

30. Januar 2023
Uručene nagrade pobednicima literarnog konkursa „Mudrosti starih za iskustva mladih“

Učenicama OŠ „Miodrag Milovanović Lune“ Neveni Stanojević, Neveni Milovanović i Staši Stančić uručene su poklon knjige u matičnoj školi u Karanu. Nagradu je dobila i Marica Vukić, odeljenski starešina IV razreda ove škole koja je u izdvojenom odeljenju u Ribaševini, animirala čak sedam od ukupno devet učenika da učestvuju na konkursu koji je u organizaciji Udruženja „RAZVOJ UE“ trajao od 5. do 25. oktobra prošle godine. 

Osim najbolje ocenjenim učenicima i učiteljici,  knjige Kreativnog centra i knjiga Dobra deca Dragice Cvijović, novinarke Vesti obogatile su i biblioteku OŠ „M. Milovanović- Lune“ čiji učenici su učestvovali u najvećem broju.

Podsećamo, na literarnog konkursa pod nazivom „Mudrosti starih za iskustva mladih“ koji je po prvi put organizovan prošle godine stiglo je 29 radova učenika od I do IV razreda osnovnih škola Dušan Jerković, Stari grad, Slobodan Sekulić i Miodrag Milovanović Lune sa sedištem u Karanu, kao i đaka iz izdvojenih odeljenja u Trnavi, Lunovom selu i Ribaševini.

Nagrađenima iz OŠ “Dušan Jerković” nagrade će biti uručene sutra.


Prvo mesto je osvojila Nevena Stanojević, II razred OŠ „Miodrag Milovanović- Lune“- Karan

Drugo mesto Vanja Cvejović, IV-4 razred OŠ „Dušan Jerković“ Užice

Treće mesto Nevena Milovanović, IV razred OŠ „Miodrag Milovanović“ IO Ribaševina

Pohvaljeni su i radovi učenica Staše Stančić (II razred OŠ „Miodrag Milovanović Lune“-Karan), Ljubice Stevanović (IV3 OŠ „Dušan Jerković“- Užice) i Lenke Simić (III-5 OŠ “Dušan Jerković-Užice)


Radove je pregledao žiri u sastavu prof. dr Ljiljana Kostić, profesorka Književnosti sa metodikom nastave Pedagoškog fakulteta u Užicu, Milena Gudurić, profesorka razredne nastave u OŠ „Nada Matić“ i Biljana Kuzmanović, predsednica Udruženja „RAZVOJ UE“.

Cilj literarnog konkursa „Mudrosti starih za iskustva mladih“  je podsticanje razmišljanja i stvaralaštva na temu položaja starih u neposrednom okruženju i povezivanje dve najosetljivije grupe u našem društvu- starih i dece kako bi uticali na razvijanje tolerancije među onima koji su stvarali i populacijom kojoj u budućnosti ostavljamo grad i državu.

Inače, literarni konkurs je deo projekta „Mudrosti starih za iskustva mladih“ koji je Udruženje „RAZVOJ UE“ realizovalu uz podršku Grada Užica kroz Programe organizacija civilnog društva za 2022. godinu.