USAID poziva lokalne samouprave da učestvuju u Projektu za odgovornu vlast

13. Avgust 2019
USAID poziva lokalne samouprave da učestvuju u Projektu za odgovornu vlast

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) objavila je Javni poziv namenjen jedinicama lokalne samouprave da iskažu interes i prijave se za učešće u Projektu za odgovornu vlast (GAI). Ove godine, Projekat za odgovornu vlast će pružiti tehničku podršku drugoj grupi od pet do sedam odabranih gradova i opština u cilju poboljšanja transparentnosti i odgovornosti u radu lokalnih vlasti, borbi protiv korupcije i podsticanja građana da uzmu veće učešće u procesu donošenja odluka.

„Sarađivaćemo sa svakom lokalnom samoupravom na definisanju konkretnih oblasti u kojima svakoj od njih možemo da pružimo podršku. Želimo da pomognemo gradovima i opštinama da kreiraju  uspešne strategije i modele koji promovišu transparentnost, ali istovremeno obezbeđuju pružanje usluga koje građani u lokalnim zajednicama očekuju i zaslužuju. Sva znanja koja smo stekli tokom projekta nesebično delimo sa drugim gradovima i opštinama kako bismo širom Srbijepromovisali reforme koje se odnose na dobro upravljanje. Naši novi partneri će moći da koriste iskustva grupe lokalnih samouprava koja od prošle godine učestvuje u projektu i koja obuhvata Vranje, Sombor, Šabac, Vrnjačku Banju, Rašku, Sjenicu i Dimitrovgrad. Očekujemo i verujemo da će tokom našeg zajedničkog rada, nova grupa lokalnih samouprava postati uzor ostalim gradovima i opštinama u zemlji”, rekla je Džeklin Vilijems-Bridžers, direktorka USAID-ovog Projekta za odgovornu vlast.

Sve zainteresovane jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji, uključujućiigradskeopštinemogu se prijaviti za učešće u USAID-ovomProjektu za odgovornuvlasttakoštoćepopuniti Izjavu o zainteresovanosti i poslati je na e-mail adresu gai-belgrade@checchiconsulting.comnajkasnije do 30. avgusta 2019. godine do 17 časova, na način kako je to navedeno u tekstu Javnog poziva koji možete pogledati na adresi Projekta za odgovornu vlast –https://www.odgovornavlast.rs/%ef%bb%bfdrugi-javni-poziv-za-lokalne-samouprave-za-ucesce-u-usaid-projektu-za-odgovornu-vlast/?lang=sr