Uskoro bez liste čekanja na mesto u vrtiću

Autor: uzice.rs
24. Oktobar 2023
Uskoro bez liste čekanja na mesto u vrtiću

U prisustvu saradnika, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, obišla je radove na izgradnji objekta novog vrtića u naselju Carina. Posle obilaska ona je izrazila zadovoljstvo trenutom dinamikom radova, koji će kako obećava izvođač biti završeni u roku, do marta meseca naredne godine.

” Znate da je bio izvesnih problema sa prethodnim izvođačem, ali sada se radovi odvijaju prema ugovoru i kao što vidite trenutno se radi sprat i krov. Ugovor predviđa da svi radovi ove druge faze, dakle i spoljni i unutrašnji budu završeni do marta naredne godine, nakon čega će se ući u treću fazu koja podrazumeva opremanje. Oko 96 miliona dinara vredni su radovi druge faze i ta sredstva izdvojena su iz budžeta grada, kao i sredstva za prvu fazu (zemljani radovi) u iznosu od 35 miliona dinara”, naglasila je gradonačelnica.

Ona je podsetila da će ovaj objekat površine oko 800 kvadarata moći da koristi oko 200 dece, što će uz nove prostore Predškolske ustanove Užice u Karanu, Kremnima i Zlakusi biti dovoljno da se ukine takozvana lista čekanja i da svako dete u Užicu ima svoje mesto u vrtiću.

“Radovi su pri kraju na adaptaciji prostora u Kremnima, gde je kapacitet do 25 dece, a priprema se i projektno tehnička dokumentacija za adaptaciju prostora u Zlakusi gde će moći da boravi do 20 mališana. Očekujemo ovih dana upotrebnu dozvolu i nephodne saglasnosti resornog ministarstva za vrtić u Karanu, gde će krenuti 55 dece”.

Gradonačelnica podseća i da uskoro kreće realizacija projekta energetske sanacije vrtića Neven u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i enregetike, čime se nastavlja i posao uređenja već postojećih vrtića.

“Naravno nadamo se da će nam se deca rađati i da će postojati potreba za gradnjom novih objekata, a mi ćemo sigurno naći načina da ih izgradimo i opremimo. Još jednom ću ponoviti, svako dete u Užicu imaće svoje mesto u vrtiću baš kako smo i obećali građanima Užica”.

Slobodan Jašić šef gradilišta, ispred preduzeća “Radmont” iz Bajine Bašte, ističe da se radovi na objektu vrtića na Carini odvijaju predviđenom dinamikom.

“Prizemlje je završeno i spremno za ugradnju stolarije. Trenutno završavamo zidove na prvom spratu, počinjemo pokrivanje objekta i krećemo u radove za obezbeđivanje neophodnih priključaka vodovoda i kanalizacije. Nadam se da će sve ići po planu i da ćemo ovaj objekat završiti u planiranom roku”.

Zanimljivo je i da će ovaj objekat pored dvorišta imati i zelenu površinu na drugoj etaži, do koje će se dolaziti sa otvorene terase, jer se vodilo računa i o važnosti boravka dece na otvorenom prostoru.

Korišćene fotografije preuzete sa www.uzice.rs