Užičani i ove godine najveće interesovanje iskazali za nabavku kotlova na gas

20. Oktobar 2021
Užičani i ove godine najveće interesovanje iskazali za nabavku kotlova na gas

Na teritoriji grada Užicu za 2021. godinu, prema Konačnoj listi korisnika sredstava za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama  koja je objavljena na www.uzice.rs subvencije, evidentno je da je i ove godine kao i prethodnih, najveće interesovanje građana bilo je za subvencije u nabavci kotlova na gas. 

Za nabavku kotla u kućama na gas dobio je 381 korisnik. Vlasnici stanova u stambenim zgradama koji ispunjavaju uslove konkursa i koji su ostvarili pravo na sufinansiranje nabavke kotla na gas je 49. Oni će po potpisivanju ugovora i nabavci kotlova moći da računaju na 70.000 dinara sa PDV-om, odnosno polovinu izdvojene sume.

Uvidom u Konačnu listi pravo na sufinansiranje nabavke kotla na pelet ostvarilo je 26 korisnika koji će dobiti subvencije u iznosu od 85 hiljada dinara sa PDV-om.

Korisnici koji su ispunili uslove i ostvarili pravo na sufinansiranje nabavke i ugradnje stolarije ostvarilo je 141 korisnik. Ova vrsta energetske efikasnosti subvencioniše se maksimalno sa 80 hiljada dinara po prijavi ili sa polovinom iznosa iskazanog na računu a za tu meru.

Na sufinansiranje izrade termoizolacije, pravo je ostvarilo 88 korisnika. Grad će sa maksimalno 120 hiljada dinara po korisniku subvencionisati ovu meru.

Podsećamo, da je u okviru akcije „Užice-čistiji grad“, preduzeće Užice-gas, čiji osnivači su lokalna samouprava i kompanija Jedinstvo iz Sevojna, snizilo cenu priključka na gasovod koja od 1.aprila tekuće godine iznosi 540 evra i vlasnici kuća to mogu da plate na 24 mesečne rate.