Užičanka u pobedničkom timu FON-a

16. Avgust 2016
Užičanka u pobedničkom timu FON-a

Studenti „Case Study Club-a“ FON-a, Suzana Radojičić, Tanja Ilić Aleksandar Obradović, Stefan Ivanović osvojili su drugo mesto na „Solvers’ Cup“ internacionalnom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Budimpešti pod mentorstvom profesora Vesne Damnjanović i Stefana Ignjatovića.

U prelimenarnoj rundi učestvovalo je 35 timova sa četiri kontitenta.

Na takmičenju u Budimpešti je učestvovalo devet timova vodećih univerziteta, koji su bili podeljeni u tri divizije. Timovi su dobili studiju slučaja 13. avgusta, i imali su 24 sati za rešavanje iste, nakon čega su prezentovali u polufinalu.

Studenti FON-a su pobedili u svojoj grupi studente iz Budimpešte i Glazgova, oni su se plasirali u finale, gde su osvojili drugo mesto. Prvo mesto je pripalo studentima Oksforda, a treće studentima Sent Galena, iz Švajcarske.

Izlaganje studenata FON-a u Budmipešti pred konsultantima i top menadžerima vodećih svetskih kompanija Foto--Solvers Cup

Izlaganje studenata FON-a u Budmipešti pred konsultantima i top menadžerima vodećih svetskih kompanija Foto–Solvers Cup

21- godišnja Užičanka Suzana Radojičić, završila je srednju Ekonomsku školu u Užicu, a pred dve godine upisala je informacione tehnologije na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Kaže da su njena i svestranost i radoznalost ostalih članova tima FON-a, na ovom takmičenju maksimalno došli do izražaja. Mentori su ih za ovo takmičenje okupili sa različitih smerova i interesovanja i pokazalo se da su kao grupa došli do najboljeg rešenja za zadatak koji su dobili.

Suzana Radojičić Foto--privatni album

Suzana Radojičić Foto–privatni album

Inače, Studiju slučaja dala je softverska kompanija Loxon Solutions, a zadatak se odnosio na pronalaženje načina za dalji rast kompanije, odgovor na pretnje na tržištu, ali i povećanje zadovoljstva zaposlenih.

Strategije studenata FON-a odnosile su se na proširivanje poslovanja na tržište zemalja Srednjeg istoka i Afrike, implementaciju „Big Data tehnologije“ u cilju poboljšanja trenutnih proizvoda, dok se treća strategija odnosila na dodavanje programa razmene zaposlenih i uvođenja timskog rada u cilju kreiranja boljeg i izazovnijeg okruženja za zaposlene.

Finale je održano 14. avgusta, a tri najbolja tima su svoja rešenja izlagali ispred vodećih konsultanata i top menadžera svetskih vodećih kompanija.

uzice-grb-veliki                Ovaj tekst je deo projekta “Užičani kojekude” sufinasiran sredstvima grada Užica za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 20