Vanredno u Kosjeriću

20. Jun 2016
Vanredno u Kosjeriću

Jako nevreme praćeno krupnim gradom opustošilo je u nedelju više sela u opštini Kosjerić. Prijava štete do petka, 24. juna do 22 časa u opštinskoj pisarnici. Štete na putnoj infrastrukturi prijaviti predsednicima Mesnih zajednica, apeluju nadležni iz opštine Kosjerić. 

 

“Grad veličine kokošijeg jajeta bukvalno je slistio sela Seču reku, Tubiće, selo Kosjerić, brdo i grad, a prema prvim pokazateljima štete su maksimalne. To je izraženo zbog činjenice jer su voćne kulture u fazi zrenja i berbe, a usevi skoro pred žetvom, rekao je predsednik Opštine Kosjerić Milijan Stojanić.

Na području teritorije opštine Kosjerić postoji 11 protivgradnih stanica, od kojih šest nije aktivno.

“Gradonosni oblak u nedelju je prošao iznad mesta u kojima protivgradne stanice nisu aktivne i tu su pričinjene velike štete. Na području Kosjerića radi samo pet stanica koje se nalaze uglavnom u rubnim delovima opštine”, objašnjava Dragomir Krljanac, iz Radarskog centra u Užicu.

On dodaje i da postoji nezadovoljstvo strelaca koje država na mesečnom nivou plaća 4.000 dinara, mada su pojedine opštine i gradovi, našli način da dodatno stimulišu rad strelaca, ističe Krljanac.

Neposredno nakon nevremena Štab za vanredne situacije opštine Kosjerić održao je sednici na kojoj je doneta Odluka o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji opštine Kosjerić. Građani Kosjerića koji su pretrpeli štetu mogu se do petka, 24. juna 2016. godine svakim danom do 22,00 časova na šalteru pisarnice u prizemlju zgrade Opštinske uprave opštine Kosjerić prijaviti za nadoknadu po osnovu štete.

Sve štete nastale na putnoj infrastrukturi građani mogu prijaviti predsednicima Mesnih zajednica.

Sve dodatne informacije građani mogu dobiti pozivom na broj 031/781-460 od 07,00 do 15,00 časova, odnosno pozivom na broj 031/783-582 od 15,00 do 22,00 časa.

Sve prijave nakog ovog roka će se uzeti u razmatranje u nekom narednom izveštaju.