Volonteri Crvenog krsta Užice spremni da se prilagode svakoj situaciji

08. Maj 2021
Volonteri Crvenog krsta Užice spremni da se prilagode svakoj situaciji

Povodom 8. maja Svetskog dana Crvenog krsta gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević posetila je Crveni krst Užice i prisustvovala demonstraciji veština volontera u pružanju prve pomoći. Pokaznu vežbu volontera Crvenog krsta Užice gradonačelnica je ocenila najvišom ocenom. Kako je istakla sve njihove veštine i znanja od ogromnog su značaja za naše sugrađane.

“Velikoj porodici volontera koju čini oko 12 miliona pripadnika Crvenog krsta širom sveta pripadaju i volonteri užičke organizacije koji svoje znanje, energiju i slobodno vreme poklanjaju onima kojima je pomoć neophodna. Oni su mnogo puta do sada pokazali da su spremni da se prilagode svakoj situaciji, pa je tako bilo i tokom vanrednog stanja proglašenog usled pandemije virusa Kovid 19 kada su pomagali najugroženijim kategorijama stanovništva i pripadnicima starije populacije. Ogroman doprinos daju i masovnoj imunizaciji stanovništva u kojoj učestvuju svakodnevno”.


Pored učešća u vanrednim okolnostima volonteri Crvenog krsta Užice godinama unazad rade na promociji humanih vrednosti, edukaciji vršnjaka i sugrađana u oblastima borbe protiv trgovine ljudima ,pružanja prve pomoći, bezbednosti dece u saobraćaju, diskriminacije…

“Sa brojnih takmičenja vraćaju se sa najvišim priznanjima, ali ih slava nije ponela, ostali su verni svom gradu i svim njegovim građanima. Zato još jednom ističemo da smo veoma ponosni na njih, a Grad će im kao i do sada pružati podršku”, dodaje gradonačelnica uz čestitke zaposlenima i volonterima užičke organizacije povodom Svetskog dana i nedelje Crvenog krsta.


U ime zaposlenih i volontera na čestitkama i poseti zahvalio se Generalni sekretar Crvenog krsta Užice Dragomir Ćitić.

“Velika je čast i zadovoljstvo što smo obeležavanje ovog značajnog datuma počeli u prisustvu gradonačelnice i nadamo se da će Grad i u narednom periodu pratiti naš rad i aktivnosti”.

Bila je ovo prilika i da mladi volonteri u razgovoru sa gradonačelnicom predstave organizaciju u kojoj je većina njih od nižih razreda osnovne škole i gde se rado vraćaju i po završetku studija.