Vrtić na Beloj Zemlji na proleće

07. Avgust 2018
Vrtić na Beloj Zemlji na proleće

Radovi na adaptaciji zgrde na Beloj Zemlji, koju je grad otkupio pre šest godina, počeli su pre mesec dana pa će stanovnici ovog naselja dobiti dugo očekivani vrtić. Prema sadašnjim planovima, vrtić bi sa radom mogao početi na proleće iduće godine a njegov kapacitet biće oko 100 dece.

20180807_105845

Grad Užice je objekat na Beloj Zemlji, za 84 hiljade evra, kupio od banke 2012. godine sa namerom da se adaptira u vrtić namenjen stanovnicima ovog naselja. Mesna zajednica je iste godine finansirala izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju a grad je tek ove  raspisao tender za izvođača. Dugo očekivani  radovi na ovom objektu, započeli su početkom jula meseca a izvodi ih užička Zanatska zadruga „Centar male privrede“, vrednost radova je 18,3 miliona dinara.

Sredstva su obezbeđena od preostalog iznosa koji je za vrtić na Pori finansirala kineska JIHAO grupa i to 11,5 miliona dinara, 5,5 miliona je izdvojila mesna zajednica a ako bude potrebe, dodatna sredstva obezbediće grad Užice.

20180807_105258

Pored građevinskih radova na objektu, potrebno je uraditi i komunalnu infrastrukturu koja uključuje i mini postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda a plan je da sve bude završeno do početka oktobra meseca.

„Po završetku tih radova sledi nabavka opreme. Koliko će to koštati još uvek tačno ne znamo ali očekujemo da to bude nekoliko miliona dinara. Posle toga sledi upotrebna dozvola od strane ministarstva i na kraju raspisivanje poziva za roditelje koji će decu upisati u ovaj vrtić“, rekao je obilazeći radove gradonačelnik Užica, Tihomir Petković.

20180807_105400

Početkom rada ovog vrtića, oko 40-oro dece sa ovog područja neće više putovati u gradske vrtiće a po trenutnom interesovanju, očekuje se da će on raditi u punom kapacitetu, tačnije u njemu će svakodnevno boraviti oko 100 dece.

Stavljanje u funkciju novog vrtića na Beloj Zemlji, potrebe roditelja sa teritorija grada Užica, da svoju decu upišu u vrtić i dalje neće biti zadovoljene jer se na listi čekanja trenutno se nalazi oko 200 dece.

vrtic Bela zemlja