“Zajedno gradimo bolju budućnost”

Autor: uzice.rs
28. Maj 2021
“Zajedno gradimo bolju budućnost”

Povodom obeležavanja „Nedelje borbe protiv distrofije “Savez distrofičara Srbije sa svojom članicom Udruženjem distrofičara Z.O. Užice pod motom „Zajedno gradimo bolju budućnost“ organizovao je završnu centralnu manifestaciju na Gradskom trgu u Užicu.

 

Nedelja borbe protiv mišićne distrofije ustanovljena je 1973. godine i od tada se obeležava svake godine, a ove je obeležena nizom aktivnosti među kojima su onlajn kampanja na društvenim mrežama, sastanci sa nadležnima u resornom ministarstvu i centralna manifestacija. Ove godine taj događaj upriličen je na Gradskom trgu u Užicu uz podršku Ministarstva za rad zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja i Grada Užica. Po rečima Predraga Bakića predsednika Saveza distrofičara Srbije, ovo je način da se skrene pažnja javnosti na probleme i mogućnosti osoba sa invaliditetom.

“Centralni deo manifestacije predstavlja izložba slika na foreksu „Savez distrofičara Srbije kroz vreme“, a uključeni su učenici Osnovnih škola Kralj Petar II i Aleksa Dejović kao i učenici Umetničke škole iz Užica. Hvala svima koji su podržali ovu manifestaciju i nadam se da će i u budućnosti biti boljih uslovi za život osoba sa invaliditetom u lokalnoj zajednici.”

Grad Užice pruža punu podršku svim Udruženjima osoba sa invaliditetom kaže Slobodan Grbić član Gradskog veća za socijalnu politiku.

“Zahvalio bi se predstavnicima svih udruženja osoba sa invaliditetom što su po ko zna koji put pokazali da su jedinstveni, da se međusobno podržavaju i svi možemo mnogo od njih da naučimo. Ispred Grada mogu da kažem da su oni nama velika pomoć i podrška jer okupljaju veliki broj članova, rade sa njima, olakšavaju njihove potrebe, a Grad se trudi da u skladu sa svojim mogućnostima daje maksimalnu podršku.”

Svoj dan danas obeležava Udruženje multiple skleroze, a sutra će Udruženje Jefimija organizovati tradicionalnu akciju “Cvet koji život znači”.