Završeni radovi, sledi opremanje vrtića “Lane” u Kremnima

Autor: uzice.rs
27. Mart 2024
Završeni radovi, sledi opremanje vrtića “Lane” u Kremnima

Nedavno su završeni građevinski i ostali neophodni radovi na adaptaciji prostora za otvaranje novog vrtića u Kremnima. Prostor je obišla gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima i najavila da će u narednoj fazi uslediti opremanje objekta i uređenje dečijeg igrališta.

“Znate da smo građanima Užica obećali da će svako dete u ovom gradu imati svoje mesto u vrtiću. A da kod nas ništa ne ostaje samo na obećanjima, dokazujemo stalnim izdvajanjima i radovima na objektima namenjenim najmlađim Užičanima. Danas smo u Kremnima gde su završeni radovi na adaptaciji dve sobe za potrebe Predškolske ustanove Užice i gde će nadamo se vrlo brzo moći da boravi oko 40-oro dece. Za tu namenu opredelili smo 21 milion dinara iz budžeta grada i kao što vidite prostor je u potpunosti završen, urađeni su svi neophodni građevinski i mašinski radovi, toaleti i grejanje”, istkla je gradonačelnica nakon obilska.

U okviru izvedenih radova zamenjena je stolarija, urađena fasada i u narednim danima očekuje se početak radova na uređenju dečijeg igrališta.

“Za taj projekat dobili smo podršku Minstarstva za brigu o porodici i demografiju, koje je opredelilo 1,4 miliona dinara, odnosno 60 odsto neophodnih sredstava. Takođe, u narednom periodu očekuje nas i opremanje ovog prostora neophodnim nameštajem i mobilijarom, kao i kuhinje. Nadamo se brzom završetku te procedure i skorom useljenju mališana u ovaj novi objekat Predškolske ustanove Užice”, dodaje gradonačelnica uz podsećanje da se intezivno radi i na objektu novog vrtića na Carini, i da radovi uskoro kreću i u Zlakusi.

“Zaista smo ponosni na ovakve projekte i radujemo se svakom novom vrtiću, verujem, jednako kao i roditelji. Sve bliže smo ostvarenju cilja, ukidanju takozvane liste čekanja i obezbeđivanju jednakih uslova za boravak u vrtićima i deci koja žive u gradu i mališanima u ruralnom području”.

Ovaj novi objekat Predškolske ustanove Užice zbrinuće oko 40 mališana koji žive na tom području, a pored dečijeg igrališta imaće i sopstvenu kuhinju.

Korišćene fotografije preuzete sa www.uzice.rs