Zbog pogibije četiri mladića u Užicu u ponedeljak Dan žalosti

Autor: kurir.rs
11. Septembar 2022
Zbog pogibije četiri mladića u Užicu u ponedeljak Dan žalosti

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 5:30 na magistralnom putu Užice – Zlatibor poginuli su Vladimir Milošević (27), Uroš Drčelić (22), Stefan Džalović (21) i Nikola Daničić (19).

Džipom marke BMW, slovenačkih registarskih oznaka, u kojem su sva četvorica stradali upravljao je Vladimir Milošević, koji je, prema nezvaničnim saznanjima, radio kao vozač kamiona u Sloveniji i koji se proteklih dana nalazio na odmoru.

Do nezgode je došlo kada se BMW, za čijim je upravljačem najverovatnije bio vlasnik vozila Vladimir M., dolaskom u mesto Surduk kod baze AD “Putevi” na delu puta gde su tri saobraćajne trake, usled neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom.

Automobil je izleteo s kolovoza sa leve strane u pravcu kretanja, udario u betonsku odbojnu ogradu pored asfalta, zatim u kamenu kosinu pored leve ivice kolovoza nakon čega se od siline udara prevrnuo na kolovoz.

Vozač i putnik na prednjem sedištu su koristili sigurnosne pojaseve, dok putnici na zadnjoj klupi nisu koristili sigurnosne pojaseve.

Tela nastradalih iz vozila su izvukli pripadnici vatrogasne jedinice Užice.

Odlukom gradonačelnice grada Užica dr Jelene Raković Radivojević, ponedeljak 12. septembar 2022. godine proglašen je za Dan žalosti na teritoriji grada Užica, povodom smrti četvorice mladih Užičana, koji su život izgubili u teškoj saobraćajnoj nezgodi na Zlatiborskom putu.

Kurir.rs