Zlatar dobio „Zip line“ i nove pešačke staze

Autor: Slavica Panić
25. Jul 2019
Zlatar dobio „Zip line“ i nove pešačke staze

U toku najznačajnije manifestacija opštine Nova Varoš koja je u toku, Zlatarfesta, Zlatar je danas dobio nove sadržaje, namenjene pre svega turistima koji su na ovoj planini sve brojniji. U rad je pušten „zip line“ a otvorene su i nove  pešačke staze.

Zajedno sa predsednikom opštine Radosavom Vasiljevićem, vrpcu je ispred Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija presekao državni sekretar Miroslav Knežević. Knežević je ovom prilikom istakao da je ulaganje u infrastrukturu najsigurniji put za razvoj turizma i uvećanje broja turista te da će nadležno ministarstvo nastaviti da ulaže u Zlatar, jednu od sedam najznačajnijih planinskih turističkih destinacija u Srbiji.

Vrednost ovog projekta za koji je aplicirala TO „Regija Zapadna Srbija“ je pet miliona dinara od čega je polovinu finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija a polovinu lokalna samouprava.

„Zip line“ na Zlataru dug je 930 metara od čega je odlazna putanja duga 610 a povratna 320 metara. Visinska razlika iznosi 120 metara a vožnja traje oko 40 sekundi.

Pored ovog projekta u pešačke staze uloženo je tri milona dinara a u planu su i novi koji će unaprediti turistički razvoj Zlatara kao što je stadion za visinske pripreme u koji će biti uloženo 30 miliona dinara, dečje igralište vrednosti tri miloina.