Zlatibor na najvećem svetskom sajmu

08. Mart 2017
Zlatibor na najvećem svetskom sajmu

Turistička organizacija „Zlatibor“ predstavlja i ove godine predstavlja svoju ponudu  na najvećem svetskom sajmu turizma „ITB“ u Berlinu, koji traje od 8. do 12. marta  tekuće godine.

Nemačka godinama predstavlja jedno od najvažnijih tržišta za turizam u Srbiji a prošle godine zabeleženo je 63.935 dolazaka nemačkih turista, što je 5 % više odnosu na 2015.. Gosti iz Nemačke koji su boravili u našoj zemlji ostvarili su  128.897 noćenja, što je takođe 5 % više nego 2015. podaci su Turističke organizacije Srbije).

Rast nemačkih turista je zabeležen i na Zlatiboru, u 2016. ih je bilo ukupno 1109, dok je u 2015. na Zlatiboru boravilo 729 gostiju iz ove zemlje.

Posetioci sajma u Berlinu koji je najveći svetski turistički skup upoznaće se  sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Zlatibora, pre svega,  prirodnim bogatstvima, kulturno–istorijskim nasleđem, ali i smeštajnim, sportskim kapacitetima i ostalim sadržajima kojima ova planina pruža.

Treba istaći da Turistička organizacija „Zlatibor“ na sajmu u Berlinu, učestvuje u okviru štanda TO Srbije, zajedno sa turističkim organizacijama Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Čačka, Niša, Dimitrovgrada, Požarevca, Despotovca kao i predstavnicima turističke privrede iz agencija Magelan Travel, Serbia tour operator, Turorama, Wild Serbia Adventure, Robinson Avdenture Team, Big Blue Travel, Luna Trave i hotela MK Resort, Zlatibor Mona, Vila Majur i nacionalne avio kompanije Er Srbija.

O značaju “ITB” sajma turizma u Berlinu najbolje govore brojke od prošle godine kada se pod kupolama Messe Berlin na površini od 160 000 metara kvadratnih, predstavilo 7 415 izlagača iz 187 zemalja sveta. Broj posetilaca dostigao je 160 000, dok je u kategoriji stručnih posetilaca upisana brojka  120 000.