Zlatibor upotpunjuje ponudu

19. Septembar 2016
Zlatibor upotpunjuje ponudu

Omladinsko kulturni centar čija vrednost je oko 130 miliona dinara biće izgrađen na Zlatiboru sredstvima Ministarstva turizma, opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. Prema najavi Milana Stamatovića, predsednika opštine Čajetina prva faza gradnje vredna 53 miliona dinara trebalo bi da bude gotova do kraja ove godine. Kako za prvu tako i za nastavak radova nadležno ministarstvo će izdvojiti po 20 miliona dinara.

Ovaj objekat dodatno će pospešiti ponudu Zlatibora koji trenutno posećuje trećina gostiju koji se odmaraju na planinama u Srbiji. Omladinsko kulturni centar biće površine 1 800 metara kvadratnih, i imaće salu za bioskopske i pozoršne predstave, biblioteku, galeriju i prostor u kome će se organizovati drugi omladinski i kulturni sadržaji, istakao je resorni ministar Rasim Ljajić. On tvrdi da će novac biti uplaćen na vreme i od izvođača očekuje da ispoštuju planirane rokove.

Za predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića projekat Omladinskog kulturnog centra posebno je važan, jer će u svakom smislu biti pristupačan i osobama sa invaliditetom. Stamatović veruje da će se saradnja opštine Čajetina sa nadležnim ministarstvo nastaviti i u narednom periodu.

Radove na Omladinsko kulturnom centru u Čajetini koji će se nalaziti kod Turističke organizacije Zlatibor izvodiće IGT DOO Smederevo.

Inače, ovome treba dodati da prema nedavnim izjavama, predsednik opštine Milan Stamatović, očekuje da će do kraja tekuće godine na Zlatiboru biti zabeleženo oko 300 000 gostiju, odnosno 1,2 miliona noćenja. Cilj koji je rukovodstvo ove opštine zarctalo je da u narednih pet godina Zlatibor tokom jedne godine poseti milion gostiju koji će ostvariti 10 miliona noćenja čime će se postići ozbiljan devizni priliv kako u samoj Čajetini, tako i u Srbiji.