April u Domu kulture u Čajetini

30. Mart 2019
April u Domu kulture u Čajetini

Nakon predstave užičkog Narodnog pozorišta „Kako održavati fikus“ , sledeće dešavanje u Domu kulture u Čajetini je komad  „Ženska sednica“  Dečjeg dramskog studija „Bistričak“ , a slede i drugi zanimljivi sdržaji koji podrazumevaju filmski dan, stend- ap šou i dečje predstave.

Sportski centar Čajetina, pri kojem radi Dom kulture, nastoji da svojim kulturnim sadržajima zadovolji interesovanje svih sugrađana, počev od najmlađih za koje priređuje predstave za decu usaradnju sa pozorištima Zlatiborskog okruga, ali i šire. Tu su, takođe, i projekcije aktuelnih crtanih filmova koji se organizuju u saradnji sa „Art vistom“ iz Beograda. O programu koji će biti izveden u Domu kulture odnedavno se stara Programski savet Sportskog centra.

Dešavanja koja su predviđena za 1. april je projekcija filmova: „Balkanska međa“ i „Kako da dresirate svoga zmaja 3“, 11. aprila je stend-ap šou Nikole Đuričkog , a 22. aprila je premijera predstave „Dugonja, Trbonja i Vidonja“ Dečjeg dramskog studija „Bistričak“.

U programskom savetu je, pored dvoje zaposlenih iz Sportskog centra, Biljana Zdravković, glumica Narodnog pozorišta iz Užica koja dugi niz godina vodi Dečji dramski studio „Bistričak“ i koja je i adaptirala predstavu „Dugonja, Trbonja i Vidonja“ za scenu Doma kulture. Iz užičkog pozoršta sa decom iz „Bistrička“ radi i  glumac Goran Šmakić koji trenutno priprema predstavu „Biberče“ kao deo programa festivala „Deca među narcisima“. A do kraja marta biće još dešavanja koja su postala deo tradicije Sportskog centra, kao što je Opštinsko takmičenje recitatora.

Dom kulture je i prostor gde se organizuju i druga bitnija dešavanja vezana za decu i omladinu, tako da će se  5. aprila održati „Nedelja zdravlja“- kviz Zdravko koji sprovodi  dom zdravlja iz Čajetine, kao i  Sajam obrazovanja „Zanimanje, zvanje, znanje“ koji je predviđen za 19. april.