Do 30. aprila konkurs za nagradu “Aladin Lukač”

24. Februar 2018
Do 30. aprila konkurs za nagradu “Aladin Lukač”

Novopazarski Kulturni centar raspisao je konkurs za Književnu nagradu “Aladin Lukač” koja se dodeljuje autorima mlađim od 27 godina za objavljenu knjigu poezije u prošloj godini.

Koordinator programa u ovom centru Hasna Ziljkić rekla je radiju Sto plus da se na konkurs mogu javiti stvaraoci iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i drugih zemalja.

“Neophodno je da se uz prijavu dostave tri primerka knjige, adresa i telefon autora, a konkurs će biti otvoren do 30.aprila 2018.godine”, rekla je Ziljkićeva.

AladinLukač

Ona je podsetila da je nagrada jedna i nedeljiva i da će iznositi 50.000 dinara.

Odluka o pobedniku biće doneta u prvoj polovini maja meseca, a termin za svečanu dodelu nagrade i promociju nagrađene zbirke biće naknadno utvrđen.

Književnu nagradu Aladin Lukač ustanovili su Kulturni centar u Novom Pazaru i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sećanja na tragično preminulog pesnika iz Novog Pazara, po kome je nagrada i dobila ime.

Nagrada se dodeljuje od 2004. godine i ušla je u kalendar književnih nagrada koje se dodeljuju u Republici Srbiji.

Pesnik Aladin Lukač je za života objavio jednu zbirku poezije, a posthumno su objavljene četiri zbirke iz njegove zaostavštine.