9. oktobar – Dan grada Užica

09. Oktobar 2021
9. oktobar – Dan grada Užica

“U danu u kome naš grad u nisku svoje istorije dodaje još jednu godinu uvek ima puno toga što bismo rekli i poželeli. Neupitna je naša ljubav prema Užicu, kao i želja da ovaj grad bude bolje i lepše mesto za život onih koji se u njemu rađaju, odrastaju, provode svoj radni vek i pozne godine, ili samo svraćaju da se upoznaju sa njegovim kulturno istorijskim nasleđem i užičkim duhom.

Reči nisu dovoljne da iskažu privrženost i odanost svemu onome što ima prefiks izvornog užičkog. Ovom gradu, kao i svakom gradu na planeti Zemlji potrebna su dela koja će ga oplemeniti, obogatiti i olakšati život njegovih građana.

Budućnost će nas ceniti prema delima, prema onome što smo ostavili generacijama koje dolaze. Želja nam je da poštujući tradiciju, a to se postiže uvažavanjem kontinuiteta, povežemo danas ono što je bilo juče sa onim što će doći. Jedini način da to ostvarimo je da sledimo vizije i postavljamo čvrste temelje na kojima se može graditi bolja budućnost.

Srećan nam Dan grada sa željom da budemo jedinstveni u želji da zajedno učestvujemo u kreiranju autentičnog užičkog prostora, u skladu sa potrebama savremenog doba. Da uvažavajući ono što smo nasledili stvaramo nasleđe za buduće generacije Užičana. Učinimo ono što možemo, sa onim što imamo, ovde gde jesmo, učinimo sve što je do nas da budemo dostojni potomci, ali i dostojni preci.

Neka nas sreća prati na tom putu.”