Bend Josip A Lisac u petak u GKC-u

25. Februar 2019
Bend Josip A Lisac u petak u GKC-u

Bend JAL (Josip A Lisac), nastao je 2009. godine u Novom Sadu. Kao inicijator ideje, pevač, tekstopisac i kompozitor većine pesama postavlja se Vedran Ferizović, dok bend potpisuje sve aranžmane. JAL okuplja muzičare različitih sviračkih stilova i afiniteta, te se s toga njihova muzika ne može ukrotiti nekim od poznatih nam pravaca rokenrola, no ipak najveći deo stvaralaštva oslanja se na ska/rege forme i ritmove.

Muzički stilovi koji međusobnim kontaktom ostvaruju posebnost mogućnosti alternativne muzike dvadesetprvog veka, jesu još i rok, bluz, folk, džez, pank. Tekstovi se bave socijalnim, ljubavnim, urbano-filozofskim temama koristeći se ironijom, poezijom, rimom, poređenjem, šalom, a najviše igrom reči, što je i jedna od osnovnih odlika ovog sastava, počevši od samog imena. Bend JAL (Josip A Lisac), je bend koji podržava višeslojnost rokenrola i tako ide u korak sa vremenom, ali ipak, njihova vera i ideali jesu velikim delom u prošlim vremenima.

U Gradskom kulturnom centru u Užicu će nastupiti u petak 1.marta sa početkom od 21 sat, karte u pretprodaji po ceni od 200 dinara mogu se nabaviti u klubu GKC-a.