Delegacija Grada Užica u poseti Umagu

Autor: uzice.rs
22. Jul 2023
Delegacija Grada Užica u poseti Umagu

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević i direktorka Turističke organizacije Užice Danijela Đorđević Arsić bile su gošće gradonačelnika Grada Umaga i njegovih saradnika. Turističke organizacije dva grada imaju veoma dobru dugogodišnju saradnju, a ova poseta bila je prilika da se razgovara i potencijalnoj saradnji u ostalim oblastima, naročito zajedničkim projektima prekogranične saradnje, koji bi se realizovali uz podršku Evropske unije.

Gradonačelnik Umaga Vili Basaneze, njegovi zamenici Floriana Basaneze Radin i Mauro Jurman, kao i direktor Turističke organizacije grada Umaga Milovan Popović upoznali su delegaciju grada Užica sa kulturom, istorijom i znamenitostima multietničkog i multikulturalnog Umaga, ali i sa bogatim kulturno-umetničkim letnjim programom. Poseban akcenat bio je na projektima, kako onim koji su u toku, tako i budućim koji će tek biti realizovani u oba grada.

Uz zahvalnost na pozivu i gostoprimstvu, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla je da je veoma važno nastaviti saradnju dva grada u oblasti turizma, koji se u Užicu u poslednjih nekoliko godina ubrzano razvija, ali i u svim ostalim oblastima.

Fotografija preuzeta sa www.uzice.rs