Energetska sanacija objekata javne namene prioritet i u narednoj godini

Autor: uzice.rs
27. Decembar 2022
Energetska sanacija objekata javne namene prioritet i u narednoj godini

Narodna biblioteka Užice još jedan je od objekata javne namene u kojima se u ovoj godini sredstvima iz budžeta grada unapređuje energetska efikasnost. Sa 10 miliona dinara finansirana je zamena stolarije, a radovi su u toku.

Deo stolarije biće zamenjen ove godine, dok se nastavka radova očekuje naredne za šta su budžetom opredeljena sredstva u iznosu od 13 miliona dinara. Zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada i sredtsvima koja su opredeljena od resornih ministarstava i donatora u ovoj godini je zamenjen je i deo stolarije u Narodnom muzeju Užice, a energetski su sanirani objekti nekoliko škola i vrtića.

Urađena je kompletna energetska sanacija škole u Krvavcima, OŠ „Nada Matić”i škole u Gostinici, dok je u OŠ “Dušan Jerković” rekontruisana fasada. Završeni su i planirani radovi u OŠ “Miodrag Milovanović Lune” u Karanu. Očekuje se završetak tenderskih procedura za energetsku sanaciju “Prve osnovne škole Kralja Petra II” i prema planu, tokom sledeće godine biće rekonstruisan i energetski saniran i ovaj školski objekat. Završeni su i radovi energetske sanacije u „Poletarcu”. Rekonstrukcija i energetska sanacija ovih školskih objekata vredna je oko 300 miliona dinara.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs