Izložba „Dva plus jedan“ u Kulturnom centru Zlatibor

Autor: Turistička organizacija Zlatibor
18. Maj 2022
Izložba „Dva plus jedan“ u Kulturnom centru Zlatibor

Izložba „Dva plus jedan”, autora Žarka Stankovića, Dejana Milivojevića i Zorice Đorđević, postavljena je u Galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru, a odlikuje je mali format kao osnovni oblik slikarskog izražavanja, a njeni segmenti mogu se posmatrati i serijski i individulano, što je čini multifunkcionalnom.


Prisutnim posetiocima na otvaranju obratili su se Andrijana Andrijašević, kao moderator i predstavnik Galerije kao i umetnici Žarko Stanković i Dejan Milivojević, koji su sve prisutne uputili u svoje stvaralaštvo.

Velika izložba malih formata je izložba koju karakteriše različitost i svojevrsnost u pristupu, poetici i tematici svakog od njenih autora. Troje umetnika stvara u svom hermetičnom sistemu lišenog uticaja onog drugog, kako bi na samom kraju svoja dela inkorporirali u nekoliko dinamičnih i multidisciplinarnih celina, od kojih svaka na svoj način ističe posebnu atmosferičnost.

Dejan Deki Milivojević, umetnik rođen 1967. godine u Jagodini, izlagao je na deset samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Žarko Stanković, koji živi i stvara u Paraćinu, radi kao urednik likovnog programa Kulturnom centru „Paraćin“. Izlagao je u Mladenovcu, Jagodini, Budimpešti, Temišvaru, Parizu, Moskvi, Vilnusu. Učesnik je mnogih likovnih kolonija. Zorica Đorđević, rođena 1973. godine u Paraćinu, diplomirala je na odseku primenjeno vajarstvo. Na mestu je direktora ustanove „Kulturni centar Paraćin“ od osnivanja ustanove 2004. godine do 2020. godine. Trenutno radi kao galerista u istoj ustanovi.

Izložba će biti otvorena za posetioce Galerije Kulturnog centra Zlatibor do 5. juna 2022. godine, svakog radnog dana od 10 do 17 časova.

Fotografije—Turistička organizacija Zlatibor