„Lepote Lužničke doline“ literarni i foto-konkurs

28. Avgust 2020
„Lepote Lužničke doline“ literarni i foto-konkurs

Epidemiološka situacija u našem kraju nalaže da se tradicionalna manifestacija povodom Velike Gospojine, koja se organizuje 28. avgusta posle večernje službe u porti Bele crkve u Karanu,  osmisli na drugačiji način. Udruženje građana „Župa Lužnica“, povodom Velike Gospojine 2020. godine, raspisuje umetnički konkurs na temu „Lepote Lužničke doline“. 

UG„Župa Lužnica“ poziva kreativne stvaraoce (svih uzrasta) da učestvuju na literarnom i foto-konkursu. Tema „Lepote Lužničke doline“ je široka (freska karanske Trojeručice, Bela crkva, motivi prirode, potreti, građevine, freske, stare kuće i objekti, stari alati, život – nekad i sad). Dakle, sve što iz lepe Lužničke doline inspiriše radoznalu i dobronamernu ljudsku prirodu može biti tema ovogodišnjeg konkursa.


Zainteresovani autori svih uzrasta (kategorije: osnovna, srednja škola i odrasli) svoje radove mogu poslati na literarni ili foto-konkurs. Biraće se najbolji radovi u svim kategorijama.

Mejl adresa na koju možete slati svoje radove je: zupaluznica@gmail.com.


Literarni konkurs:

  1. Autor treba da pošalje po jedan poetski ili prozni rad (rad ne treba da bude

duži od dve kucane strane formata A4).

  1. Radovi treba da budu otkucani ćirilicom (Times New Roman 12)

Foto-konkurs:

  1. Svaki autor treba da pošalje po tri fotografije u boji, bez dodatnih ukrašavanja

i obrađivanja.

Opšte propozicije:

  1. Autor se potpisuje svojim imenom i prezimenom.
  2. Autor dostavlja kratku biografiju (desetak rečenica).
  3. Autor dostavlja kontakt (adresa, broj telefona, mejl).
  4. Jedan autor učestvuje u jednoj oblasti konkursa (literarni ili foto-konkurs).

Konkurs je otvoren do 1. decembra 2020., a stručni žiri će pogledati radove i izabrati najbolje. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Udruženja „Župa Lužnica“ u drugoj polovini decembra meseca. Za najbolje umetnike biće obezbeđene vredne nagrade, medijska pažnja i učestvovanje u umetničkom programu.