Mostar Sevdah Reunion u subotu u GKC-u

11. Mart 2019
Mostar Sevdah Reunion u subotu u GKC-u

Mostar Sevdah Reunion već punih 20 godina širom sveta izvodi sevdah i sevdalinke, a u Užicu će održati koncert u Gradskom kulturnom centru 16. marta od 21 čas. Iza njih je deset studijskih albuma, tri dokumentarna filma o njima, na stotine održanih koncerata na gotovo svim kontinentima i čitav niz nagrada i priznanja za muziku koju izvode. Ubrzo nakon što su osnovali Mostar Sevdah reunion njihova muzika je dospela do Petera Gabriela i Briana Eno-a.

O tom susretu, osnivač benda Dragi Šestić kaže: ‘’Par nedelja nakon završetaka prvih demo snimaka gospodin Eno je stigao u Mostar na sastanak Upravnog odbora Muzičkog centra Pavarotti. Imao sam čast da više od sat vremena razgovaram sa njim o našem projektu gde mi je rekao da mi to dobro radimo i da smo na dobrom putu da ostvarimo originalan zvuk. Snimci su stigli i do Peter Gabriela sa kojim smo se slučajno sreli u Londonu 2005. godine na festivalu Womad kada je pohvalio naš nastup koji je odgledao u celosti. Jedno je sigurno, a to je da su nam ti kratki susreti sa takvim veličinama mnogo značili.”

Ulaznice za ovaj događaj mogu se naći u ograničenom broju po pretporodajnoj ceni od 800 dinara u klubu GKC-a, kao i na blagajni GKC-a na sam dan koncerta.