Nadležne službe u pripravnosti

06. Januar 2019
Nadležne službe u pripravnosti

Na području Užica i okoline u prethodnih 48 sati od kada su pogoršano vremenski uslovi usled snežnih padavina,  svi putevi i ulice su prohodni i saobraćaj se odvija sa neznatnim problemima.

Dežurne gradske službe javnih preduzeća Niskogradnja, Užice razvoj i Bioktoša u celodnevnoj su pripravnosti kako bi lokalni putevi, gradske i prigradske ulice bile očišćene za nesmetano funkcionisanje i tokom Božićnih praznika.

Mehanizacija JP “Niskogradnja” je aktivna zbog snežnih padavina, a ukoliko bude neophodno u službi će biti i dodatna mehanizacija, kaže Snežana Milutinović, direktorka ovog preduzeća, dodajući da soli i rizle imam sasvim dovoljno i da u kontinuitetu ovi materijali stižu u skladište.

Nikola Maksimović, direktor JP “Užice razvoj” tvrdi da su svim mesnim zajednicama na vreme isporučene predviđene količine soli i rizle, a preuzeto je i oko 15 raonika i potrebne količine goriva za održavanje seoskih puteva. On kaže da je JKP “Bioktoš” povereno održavanje javnih površina, odnosno trotoara.

Dragutin Drulović,  saobraćajni inženjer angažovan na poslovima javnog prevoza tvrdi da i pored otežanih vremenskih uslova nema otkazanih gradskih i prigradskih autobuskih polazaka. On najavljuje da će u ponedeljak, 7. januara zbog Božića biti aktivan nedeljni red vožnje, dodajući da se ukinuti đački polasci aktiviraju od srede, 9. januara 2019. godine.

Prema prognozi za narednih nekoliko dana, u Srbiji se do utorka očekuje hladno vreme. U jutarnjim satima mraz će biti slab i umeren, a početkom sledeće nedelje jak. Do ponedeljka se očekuje povremene snežne padavine uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, a u planinskim predelima očekuju se snežni nanosi i povremena vejavica.