Najprestižniji međunarodni WSET vinski kurs na Zlatiboru

11. April 2021
Najprestižniji međunarodni WSET vinski kurs na Zlatiboru

Na Zlatiboru će od 13. do 15. aprila 2021. godine biti održan međunarodno priznati  WSET level 2 kurs vina u organizaciji Srpskog vinskog centra. Kurs vina WSET level 2 upoznaje kandidate sa karakteristikama glavnih sorti grožđa, stilovima vina koji se proizvode od njih kao i najvažnijim svetskim regijama u kojima se one gaje, pravilno čuvanje i servis, kao i uparivanje sa hranom.

Takođe, kroz ovaj kurs kandidatima će se omogućiti uvid u klasifikacije i oznake na etiketama vina. Praktični deo podrazumeva uvid u osnove pravilnog opisivanja vina po WSET sistemu Systematic Approach to Tasting (SAT).

WSET (Wines and Spirits Education Trust) Institut osnovan je 1969. godine u Londonu i najprestižnija je institucija u svetu koja se bavi edukacijom u oblasti vina i žestokih alkoholnih pića. WSET kursevi namenjeni su i profesionalcima i ljubiteljima vina, a trenutno se održavaju u 75 zemalja širom sveta, na svim kontinentima.

Kandidati koji polože ispit dobijaju sertifikovane, medjunarodno priznate WSET diplome koje imaju podjednak značaj u celom svetu i najcenjenije su diplome u vinskom biznisu.

Predavanja su od utorka do četvrtka – 13, 14. i 15. april.