Otvorena letnja učionica Medicinske škole Užice

Autor: uzice.rs
07. Novembar 2023
Otvorena letnja učionica Medicinske škole Užice

U susret Danu prosvetnih radnika u Medicinskoj školi Užice otvorena je letnja učionica, čiju su izgradnju finansijski pomogli grad Užice, preduzeća, roditelji i mnogobrojni prijatelji Medicinske škole. Svečanosti je prisustvovala i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Izgradnja letnje učionice u dvorištu Medicinske škole počela je pre šest meseci, a objekat koji je nedavno završen koristiće učenici, nastavno osoblje i stanovnici MZ Carina. Uz zahvalnost svima koji su podržali ovu ideju i njenu realizaciju Miroslav Poznanović direktor Medicinske škole Užice izrazio je nadu da će ovo biti mesto mnogobrojnih druženja, susreta i proslava.

“Ova letnja učionica omogućiće prijatniji i kreativniji rad, organizaciju kulturnih i edukativnih aktivnosti i relaksirajući odmor posle radnih napora. Ipak bez pčomoći prijatelja i saradnika škole ovakav objekat ne bi mogao biti sagrađen, kojima izražavam zahvalnost, pre svega gradu Užicu koji je investirao blizu milion dinara, od ukupno dva miliona dinara kolika je vrednost investicije. Hvala i svim preduzećima i pojedincima koji su se rado odazvali i finansijski i angažovanjem uzeli učešće u ovom projektu. Moto naše škole glasi “Imamo tim imamo znanje” i u duhu te ideje kao rezultat stručnog rada svih naših prijatelja nastala je ova učionica. Nadam se da će još mnogo puta ovo bit mesto za naše susrete i druženja i proslave”.

Prema rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, ulaganje u obrazovanje jedan je od prioriteta gradske vlasti.

“Ulažemo svesni činjenice da se u našim obrazovnim ustanovama školuju oni koji će u budućnosti voditi ovaj grad, koji je svima nama jedini dom koji imamo. Ma gde da odemo i koliko dugo da ostanemo u taj dom uvek se rado vraćamo. Suvišno je govoriti o tome koliki je značaj Medicinske škole i njenih učenika, budućih lekara, farmaceuta, kozmetičara, medicinskih sestara….Takođe znamo da su učenici ove škole redovni učesnici akcija i aktivnosti vezanih za promociju zdravlja i zdravih stilova života. I ovom učionicom na otvorenom koju ste osmislili i napravili poručujete nam koliko je važan boravak na otvorenom za razvoj fizičkog ali i mentalnog zdravlja. U ovom ambijentu sigurno će se usvajati nova znanja ali i realizovati brojne edukativne radionice, predavanja i akcije. Tu smo da vas kao i uvek podržimo, i da ih zajedno sa vama organizujemo”.

Pored programa učenika Medicinske škole, svečanost su svojim nastupom upotpunili učenici Muzičke škole “Vojislav Lale Stefanović”.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs