Posetili gradonačelnika i poželeli sitnice

04. Oktobar 2017
Posetili gradonačelnika i poželeli sitnice

Da grad bude malo veći, lepši i čistiji, da ima više reka i knjiga, a da deca  pomažu starim, siromašnim i bolesnim, želje su koje su predškolci iz vrtića Poletarac stavili na papir i predočili Tihomiru Petkoviću, gradonačelniku Užica na prijemu koji im je on tradicionalno priredio povodom Dečje nedelje.

deca 1

Želje se odnose i da ima više hrane za decu, da u gradu bude više životinja, a da ono što je najskuplje bude malo jeftinije, ali i da ima  manje lopova i pljačkaša.

deca naslovna

Uz obećanje da će gradonačelniku u svemu pomoći, poručili su da će mu kuvati ručak, ići u kupovinu i odgovarati ljudima umesto njega kad omatori i kad će zabole leđa, kao i da će mu nacrtati lepu čestitku i napisati “Gradonačelniče, srećan ti rođendan”!

 

Petar i deca

Ozbiljno uzevši u razmatranje neke dečje želje, prvi čovek grada je istakao da su on i njegovi saradnici najsrećniji kada imaju priliku da se druže sa decom.

recituju 2

Vi ste generacija koja dolazi da posle nas rukovodi gradom. Ako budete dobro učili možda baš neko od vas jednog dana bude gradonačelnik ili gradonačelnica pa ćete se setiti da smo nekada sedeli zajedno, istakao je gradonačelnik Tihomir Petković.

Okupljenoj deci i njihovim vaspitačima iz predškolskih grupa iz Užica i Sevojna je poručio i da se gradsko rukovodstvo zalaže da sva deca imaju srećno detinjstvo, lepe vrtiće, škole i fakultete u kojim će moći da studiraju i ostaju u rodnom gradu. On je poručio da će uskoro biti rekonstruisan i objekat na Beloj Zemlji.

zajednicka

Tihi i radovi

deca 3

recituju 1