Potpisan ugovor o finansiranju radova na sanaciji klizišta u Koštici

Autor: uzice.rs
17. Maj 2022
Potpisan ugovor o finansiranju radova na sanaciji klizišta u Koštici

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović potpisali su ugovor o finansiranju sanacije klizišta u Ulici Svetozara Markovića u naselju Koštica. U prisustvu gradonačelnice, ministra i njihovih saradnika, potpisan je i ugovor sa izvođačem radova preduzećem MPP Jedinstvo Sevojno.

110 miliona dinara izdvojilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za rešavanje još jednog višegodišnjeg problema Užičana. To je po rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević velika i značajna investicija za grad. “Rešavamo još jedan višedecenijski problem, na način da meštani ovog dela Koštice više nikada neće morati da strahuju za svoje domove i sopstvenu bezbednost. Danas je potpisan i ugovor sa izvođačem radova koji predviđa da sve bude završeno u roku od 150 dana od dana uvođenja u posao. Dakle, za oko pet meseci klizište će biti sanirano i za to ogromnu zahvalnost dugujemo ministru Momiroviću i Vladi Republike Srbije, koji su još jednom pokazali da su im problemi Užičana važni i da su spremni da Gradu pruže punu podršku u njihovom rešavanju. Veliko hvala u ime svih Užičana, a posebno onih koji su svih prethodnih godina čekali na realizaciju ovog projekta”.

Tomislav Momirović ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izrazio je zadovoljstvo što je, kako je istakao, napravljen još jedan korak u pravcu rešavanja problema klizišta.

“Naš zadatak nije samo da gradimo autoputeve, brze pruge, strateške infrastrukturne objekte. Naš posao je da se uključimo i tamo gde postoje problemi koji ne mogu da budu rešeni lokalnim kapacitetima. Ovaj problem u naselju Koštica je veliki dugogodišnji problem, koji ugrožava 30 porodica i ne samo njih već i oko 10 hiljada domaćinstava u smislu vodosnabdevanja, a ugrožava i trafostanicu. Zbog svega navedenog taj problem moramo da rešimo i ja sam uveren da će kompanija Jedinstvo taj posao uraditi u ugovornom roku od 150 dana i da posle tog roka mi više nećemo pričati o ovom klizištu”.

Ministar Momirović je izrazio nadu da će se i u narednom periodu ovakvi problemi uz dobru koordinaciju sa lokalnom samoupravom rešavati brzo i u najboljem interesu građana.

Ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta potpisali su načelnica Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj Radmila Baćković Šojić i generalni direktor MPP Jedinstvo Mića Mićić.

Nakon potpisivanja ugovora u kabinetu gradonačelnice održan je radni sastanak, tokom kog se razgovaralo i ostalim započetim projektima i novim investicijama.

Ministar Momirović je i tokom ove posete obišao klizište u Koštici i razgovarao sa meštanima, koji su izrazili zahvalnost gradonačelnici i ministru na brzoj reakciji i konkretnim potezima u cilju rešavanja njihovog najvećeg problema.

U pratnji saradnika i gradonačelnice Užica ministar je obišao i Železničku stanicu u Užicu, čija zgrada je nedavno delimično rekonstruisana. Pored radova na spoljašnosti objekta uređen je i deo prostora ispred Železničke stanice kojom svakodnevno prođe veliki broj putnika.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs