Promocija knjige i dečja predstava sutra u GKC-u

12. Februar 2024
Promocija knjige i dečja predstava sutra u GKC-u

Promocija knjige „Dramska komunikacija u školskoj i inkluzivnoj praksi“ autora Radovana Pavlovića i Radice Blagojević Radovanović, pod izdavaštvom Regionalnog centra Užice, biće predstavljena u utorak, 13.februara od 19 ćasova i 30 minuta u klubu GKC-a. Pored autora govoriće i recenzent Jagoda Jeremić Ljubojević i pisac za decu Ljiljana Andrić.

Nakon promocije knjige, učenici OŠ ,,Aleksa Dejović’’ iz Sevojna odigraće predstavu ,,Garavi brod”.

Radovan Pavlović koji radi kao učitelj u OŠ „Aleksa Dejović“ bavi se crtanjem/slikanjem, pisanjem za decu i mlade. Objavio je zbirku priča „Iza ogledala“. Saradnik je u Udruženju invalida cerebralne i dečje paralize Užice gde realizuje lutkarske, dramske i likovne radionice, u kojima učestvuju i učesnici iz različitih osetljivih grupa. Za inkluzivnu predstavu, na konkursu Fondacije Žane Borisavljević „Uhvati život” (Obrazovanje plus), 2016. godine, nagrađen je 2. mestom za doprinos obrazovnom društvu koje neguje ljudske vrednosti.

Radica Blagojević Radovanović je zaposlena je u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II u Užicu. Licencirani je psiholog u obrazovanju i u socijalnoj zaštiti, psihološki je savetnik i psihoterapeut.

Od osnivanja pa do 2018. bila je predsednik/ica Interresorne komisije za procenu potreba dece za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške, za grad Užice. Kao stručni saradnik u Udruženju invalida cerebralne i dečje paralize Užice nagrađena je priznanjem ,,Cvet jednakosti“ za izuzetan doprinos stvaranju jednakih mogućnosti za osobe sa invaliditetom (2015).