Radilo se puno, nastavljamo dalje

25. Decembar 2017
Radilo se puno, nastavljamo dalje

Na tradicionalnom godišnjem prijemu za privrednike grada Užica Momir Petrović, član gradski većnik  za privredu, je ocenio „da je 2017. bila dinamična godina u kojoj su pojedine firme ostvarile solidan poslovni rezultat, dok su Impol Seval i Prvi partizan paralelno sa velikim investicijama uspele da obore proizvodne rekorde.

Nikola

Privrednicima se obratio i gradonačelnik, Tihomir Petković, rekavši da je godina bila „uspešna“ da se „dosta radilo“ i da „su napravljeni iskoraci na brojnim poljima“ kao i da su „ostvareni solidni rezultati“.

-Užice danas nalazi u dobroj finansijskoj poziciji, naporno se radilo i  za tri godine budžet Grada, od zatečenog stanja i minusa od 3 miliona evra ,doveden je na stanje gde na računu ima 2 miliona evra i sve izmirene obaveze- rekao je gradonačelnik i naveo najtransparentije projekte u toku 2017.

Ističući “iskorake na brojnim poljima”, gradonačelnik Tihomir Petković je naveo završetak prve faze rekonstrukcije fabrike vode na Cerovića brdu, investiciju vrednu 3, 5 miliona evra. On je rekao da će naredne godine vodosnabdevanje biti vraćeno na sistem akumulacije Vrutci,  čime će se dugoročno rešiti  pitanje vode za piće.

Rezimirajući godinu za nama, gradonačelnik je naveo početak tunela ispod Kadinjače, za šta je dobijena i podrška države.

prijem za privrednike

Gradonačelnik je naveo i rekonstruisan Ložionički most, izradnju prvog kružnog toka, rekonstrukciju podvožnjaka u Potočanju, izgradnju kišne kanalizacije u ulicama Miloša Obrenovića i Ratarskoj, završena trasa od Gradske plaže do Staparske banje,

Podsetio je i da je započeto obnavlјanje stare zgrade Kasarne u okviru koje je za iduću godinu najavio otvaranje Studentskog centra.

Rekonstrukcija Starog grada i drugi projekti u centru grada biće prioriteti u narednoj godini u osvežavanju  užeg gradskog jezgra, rekao je gradonačelnik.

Milija Božović, generalni direktor Valjaonice bakra kaže da je bila uspešna godina, jer je predstavljala dodatnu stabilizaciju proizvodnih i finansijskih rezultata. Podvlačenjem crte beleži se povećanje proizvodnje za 10%, što je u novcu oko 6,5 miliona evra.

Milija BozovicU narednoj godini očekuje rast i finansijskih i proizvodnih rezultata, a posebna pažnja se poklanja zanjavljanju kadra. Potvrda za to je uključivanje u sistem dualnog obrazovanja koji je kolektiv podržao zbog nedostatka majstorskih kadrova. Božović kaže da učenici trenutno pohađaju praksu u obe Valjaonice očekujući da će kad završe srednjoškolsko obrazovanje deo njih odmah doći u fabriku.

Teška, ali dobra godina, jer se uporedo sa podizanjem proizvodnje investiralo. Impol će ostvariti neplanirano visoku dobit jer je rađen asortiman koji ima dodatu vrednost, pa je vrednost izvoza dostigla 110 miliona evra. Prosečna zarada sa poslovnom stimulacijom za radnike bez menadžmenta dostići će nivo 75 500 neto.Ninko i ja

Tešić kaže da dve Valjaonice i Prvi partizan tradicionalno jesu vodeći provredni subjekti  u gradu, ali da ima još veliki broj izuzetno uspešnih kolektiva koji zaslužuju pažnju.