Rekonstrukcija bine pa platoa

16. Maj 2017
Rekonstrukcija bine pa platoa

Ukoliko vremenski uslovi budu išli na ruku i izvođač ispoštuje rokove koncert Slobodana Trkulje koji je planiran za 10. jun biće održan na rekonstruisanoj bini Gradskog kulturnog centra za šta je u prošloj godini na konkursu Ministarstva kulture i informisanja a u okviru projekta Gradovi u fokusu opredeljen iznos od oko 2, 5 miliona dinara, istakla je Jelena Vasović, direktorka GKC-a u Užicu. 

Ona je naglasila da je bina od izuzetnog značaja jer se najveći broj programskih aktivnosti GKC-a  koje podržava grad, tokom letnjeg perioda izvodi upravo na otvorenom. Ako bina nekim slučajem ne  bude gotova do 10. juna, koncert će biti ili u Klubu GKC-a ili na spratu ovog objekta.

Miloje Marić, načelnik V gradske uprave kaže da je nakon javne nabavke posao poveren Zanatskoj zadruzi CNP iz Užica. Ugovor je zaključen 20. aprila a rok za završetak je 30 dana od uvođenja u posao, dodajući da će nadzor vršiti stručna lica iz gradske uprave.

Najveći problem je dotrajali krov koji će kompletno biti saniran a radiće se i na unutrašnjem sređivanju bine, istakao je Marić.

Podsećamo, sa ukupno 12 miliona dinara biće sufinansiran deo projekat Užice RES PUBLICA. Sredstva će biti usmerena za sanaciju i adaptaciju bine u dvorištu Gradskog kulturnog centra, za završetak nove stalne postavke posvećene Užickoj republici u okviru Narodnog muzeja, kao i rekonstrukciju javnog prostora ispred zgrade Skupštine grada Užica. 

Ove radove će izvoditi Stabil pro iz Užica. Ugovor će biti potpisan u narednih nekoliko dana kada arhitekta koji je dao uslove za pomenuti projekat odobri koja nijansa kamena će ubuduće krasiti plato Gradske kuće.

Osim tri stavke koje su  finansirane, celokupan projekat kojim je Užice konkurisalo obuhvatao je i izgradnju rasvete duž gradske plaže i zamenu stakla u centralnom delu zgrade Narodnog pozorišta.