Savetovalište za mlade sa problemima u ponašanju u Čajetini otvorilo vrata korisnicima

Autor: cajetina.org.rs
25. Decembar 2023
Savetovalište za mlade sa problemima u ponašanju u Čajetini otvorilo vrata korisnicima

U Čajetini je polovinom decembra održan prvi sastanak Tima za psiho-socijalnu podršku, čime je započet rad Savetovališta za mlade sa problemima u ponašanju. Savetovalište je deo projekta „Most“ koji realizuje udruženje Zlatiborski krug, u cilju unapređenja međusektorske saradnje u resocijalizaciji i prevenciji asocijalnog ponašanja dece i mladih sa problematičnim ponašanjem u Čajetini.

Ovaj projekat se realizuje u okviru programa „PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu”, koji zajednički sprovode agencije Ujedinjenih nacija u Srbiji – UNOPS, UNICEF, UNFPA i UNEP, u saradnji sa Vladom Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

Zlatiborski krug u ovom projektu sarađuje sa Centrom za socijalni rad i školskim timovima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u srednjoj školi i osnovnim školama sa teritorije opštine Čajetina, i u dogovoru sa njima će prihvatati korisnike. Roditelji i staratelji dece koja ispoljavaju asocijalno i problematično ponašanje, takođe mogu da se jave i dogovore sastanak sa nekim od stručnjaka angažovanih u Savetovalištu.

Rukovodilac Savetovališta je Vesna Belčević iz Zlatiborskog kruga, koja je na raspolaganju za sve informacije, zakazivanje sastanaka sa stručnjacima, članovima Tima za psihosocijalnu podršku i sva dodatna pitanja, na tel. 0638579935 ili e-pošta: zkrug@mts.rs

Radno vreme Savetovališta

Dan Vreme Član Tima za psiho-socijalnu pordršku

Ponedeljak 15:00 – 16:30 Psiholog
Utorak 14:00 – 16:00 Socijalni radnik
Sreda 15:00 – 16:30 Psiholog
Četvrtak 15:00 – 17:00 Pedagog

Fotografije preuzete sa www.cajetina.org.rs