Skokovi sa Starog železničkog mosta u subotu 17. jula

Autor: uzice.rs
16. Jul 2021
Skokovi sa Starog železničkog mosta u subotu 17. jula

Tradicionalni, 29. po redu, Skokovi sa Starog železničkog mosta održaće se u subotu 17. jula sa početkom u 15 časova. Manifestaciju koja ima međunarodni karakter organizuju JP “Veliki park” i Grad Užice. Do sada je prijavljeno više od 20 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine i među njima je pet učesnika iz Užica.

“Prošle godine ova manifestacija nije održana zbog epidemioloških mera, tako da nastavljamo tamo gde smo stali, pa ćemo i ove godine imati takmičare kako iz grada i zemlje tako i iz inostranstva. Ivan Stanisavljević, član Gradskog veća pozvao je sugrađane da u subotu u što većem broju dođu na Gradsku plažu i podrže takmičare.

Branko Bogićević direktor JP “Veliki park” ističe da je za sada prijavljeno više od 20 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine i među njima je čak pet učesnika iz Užica.

“Nažalost, zbog sitaucije sa kovidom nećemo imati goste iz Danske, Nemačke i Slovenije ali nadamo se da ćemo naredne godine povratiti skakače iz cele Evrope. Zbog izostanka takmičara iz Evrope ove godine neće biti hajdajving skokova, ali će biti revijalnih. Takmičari će tradicionalno skakati “lastu”, najboljeg očekuje novčana nagrada u iznosu od 35 000 dinara dok su nagrade za drugo i treće mesto 25 000 dinara.

Skokovi sa starog želeničkog mosta neće biti jedina manifestacija na vodi ovog leta, jer su u okviru “Leta na Đetinji” u organizaciji Sportskog saveza, JP “Veliki Park” i uz podršku Grada Užica planirani brojni sadržaji.