Škola u najboljim godinama

07. Decembar 2017
Škola u najboljim godinama

Dodelom diploma studentima koji su na Visokoj poslovno- tehničkoj školi u Užicu završili osnovne i specijalističke studije obeležene su 42. godine funkcionisanja ove ustanove koja pored Učiteljskog fakulteta predstavlja stub visokoškolskog sistema čitavog regiona.

VPTS prva

Petar  Milivojević,najbolji diplomirani student specijalističkih studija na studijskom programu mašinstvo školovanje je nastavio na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu. Kaže da je dobra znanja za dalji napredak poneo upravo iz Visoke poslovno tehničke škole.

Petar

On je na osnovnim studijama diplomirao na temu energetske efikasnosti u zgradarstvu, dok se na specijalističkim bavio tehno-ekonomskom analizom termo-tehničkih instalacija objekta Veliki park. Veruje da će nakon usavršavanja u istom pravcu na masteru u Kragujevcu potpuno biti sprema da se uključi u poslove iz ove oblasti.

Spisak najboljih studenata svih studijskih programa osnovnih i specijalističkih studija možete pogledati OVDE.

Jovana Ostojić koja je diplomirala na osnovnim studijama na menadžmentu produžila je školovanje na specijalističkim na istom odseku. Zadovoljna je znanjem koje je stekla tokom studiranja, ali još uvek nije sigurna u kom pravcu želi da se razvija njena poslovna karijera.

Jovana Ostojic

 

 

 

 

Ističući da je iza studenata i profesora još jedna uspešna godina, koju je obeležila akreditacija novih studijskih programa i master studija, prof. dr Ivana Ćirović je rekla da suština je funkcionisanja ove škole da se se kroz raznovrsne studijske programe što više studenata zadrži i dovedu novi u Užice da studiraju, zapošljavaju se i osnivaju porodice.

Ivana Cirovic

Dr Damnjan Radosavljević, pomoćnik direktora za kvalitet i član Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje je naglasio da su svi studijski programi na osnovnim, specijalističkim i master studijama akreditovani po Bolonjskom sistemu obrazovanja i da je upisana prva generacija master studija

Zdravstvena nega je akreditovana i od juna naredne godine biće upisana prva generacija strukovnih medicinskih sestara, tako da će studijski programi pokrivati tri polja- tehničko- tehnološko, društveno- humanističko i medicinsko, rekao je Radosavljević.

On je podsetio da se na devet studijskih programa osnovnih strukovnih studija obrazuju iz oblasti građevinarstva, mašinstva, informacionih tehnologija, arhitekture, menadžmenta, računovodstva i revizije, tehnološkog inženjerstva, turizma i zdravstvene nege, dok je na specijalističkim studijama akreditovano sedam, a na master studijama trenutno samo jedan studijski program bezbednost i zdravlje na radu.

Visoka poslovno tehnička škole već četiri decenije je identitetska odrednica grada Užica i na određeni način zaštitni znak kvalitetnog obrazovanja. Kao grad neskriveno potenciramo ambiciju da budemo centar visokog obrazovanja svesni da je to neizvodljivo bez VPTŠ, rekao je Nemanja Nešić, u ime gradske uprave, najavljujući za narednu godinu otvaranje studentskog doma u Krčagovu.

42. godine koliko škola slavi, kažu da su najbolje i najzrelije godine stvaralaštva, i zato ćemo sa optimizmom pratiti dalji razvoj ove ustanove koja je jedan od ključnih faktora u razvitku obrazovnog i privrednog statusa grada u budućnosti, zaključio je Nešić.