Šta od opreme za decu treba poneti na jednodnevni izlet?

08. Jun 2022
Šta od opreme za decu treba poneti na jednodnevni izlet?

Prvi put idete sa svojom bebom na izlet i ne znate šta to sve treba poneti, te se plašite da ćete nešto eventualno zaboraviti? Iz tog razloga smo odlučili da napišemo ovaj tekst i time vam olakšamo u tome šta sve treba da znate kada ste novi u ovim poduhvatima. Kada dođe i to vreme da na putovanja i izlete idete sa svojom bebom ili svojom malom decom, treba se dodatno pripremiti u odnosu na ono kako ste do tada navikli. 

S obzirom na činjenicu da ste na samom početku, sve će vam delovati dosta komplikovano, međutim, kada se jednom uhodate, ovakvo planiranje vam neće predstavljati ni najmanji problem. 

Ukoliko vas zanima šta sve to treba poneti za bebe, odnosno malu decu pri vašem prvom zajedničkom izletu pročitajte nastavak našeg teksta i pripremite se na vreme, kako vam ništa ne bi falilo.

#1 Majice za devojčice i dečake – uvek poneti rezervnu odeću na izlete 

Kada krenete na put sa bebama ili malom decom, iako je to na samo jedan dan, potrebno je dobro se opremiti nekim osnovnim stvarima. Majice za devojčice visokog kvaliteta i majice za dečake su veoma potrebne tokom višesatnog boravka na izletu. 

Koje god da je godišnje doba u pitanju, majice za devojčice i dečake su zaista neophodne za ovakve poduhvate. Mala deca će se zasigurno nekoliko puta isprljati ili iskvasiti tokom izleta u prirodi, te je potrebno uvek imati rezervnu odeću uz sebe. Zato je bitno da znate šta sve spakovati za dete kada ide na put.

#2 Dovoljna količina hrane – dete je naviknuto na određeni režim koji ne valja menjati

Ukoliko dete naviknete na određeni period kada dobija hranu, to treba da ispratite i u toku samog izleta, kako se beba ne bi unervozila. Pored njenih konkretnih obroka koje unosi u toku dana, ponesite i njene omiljene kašice, keksiće i sokiće, kako bi u svakom momentu imala od užine ono što joj je potrebno.

Ako je nahranite na vreme biće spremna na igru i uživanje u prirodi zajedno sa vama i sa ostalom decom. Vašoj bebi će jako prijati svež vazduh i lepo vreme, te će sigurno biti dobro raspoložena kroz čitav dan. 

#3 Osnovni lekovi – potrebno je imati za svaki slučaj

S obzirom na činjenicu da ćete čitav dan provesti u prirodi, te može doći do varijacije u vremenu, kao i u najezdi insekata, bilo bi dobro poneti određene lekove radi sigurnosti svoje dece

Pre svega, ponesite određenu kremu ili sprej protiv insekata, kako biste mogli da maksimalno zaštitite svoje dete od ujeda istih. Takođe, ukoliko dođe do promene vremena, te bebi postane hladno, ponesite dosta vitamina koji će pomoći za jačanje imuniteta i služiti kao preventiva protiv prehlade.

Naravno, ukoliko vaše dete već uzima određene vitamine ili slično, ne zaboravite da spakujete i to, iako je put od jednog dana.

#4 Razne sitne potrepštine – sve ono što treba poneti na svaki put

Bez obzira na to da li je put od jednog popodneva ili će trajati nekoliko dana, potrebno je da ponesete sve one sitnice koje su preko potrebne u toku svakog odlaska od kuće. Prve na listi su definitvno vlažne maramice, koje će vam poslužiti u mnogo različitih situacija.

Pored njih, s obzirom na činjenicu da na put idete sa decom, treba poneti i kutiju hanzaplasta i ostalu osnovnu opremu za prvu pomoć. Ovo će vam pomoći ukoliko se dete slučajno povredi u toku igranja, trčanja ili slično. 

Uvek treba biti pripremljen za ovakve situacije, posebno ako se nalazite u sred prirode, gde je možda nemoguće doći brzo do određene prodavnice ili apoteke. Zato, nekoliko dana ranije obavite veliku kupovinu u kojoj ćete nabaviti sve stvari potrebne za vaš siguran put.

#5 Zanimacija za decu – igračke, slikovnice, bojanke i sve druge omiljene dečije stvari

Iako ćete čitav dan provesti u prirodi sa prijateljima i porodicom i, iako je sve to novi svet za vaše mališane, ne mora da znači da će njima u svakom momentu biti vrlo zanimljivo kao što je vama. 

Iz tog razloga je potrebno da ponesete sve one igračke kojima vaše dete najviše voli da se igra, upravo iz razloga što postoji šansa da mu priroda brzo dosadi jer i dalje nije naviknuto na nju. Pored igračaka, tu su omiljene bojanke koje može da popunjava sa svojim drugarima, te mu nikada neće biti dosadno.

Kada spakujete ono što smo gore naveli, imaćete sve što je potrebno za jedan savršen odmor i jednodnevni izlet sa svojim najbližima.

Ovo su bili naši saveti vezani za to šta da ponesete od najosnovnijih stvari kada idete sa decom na put. Nadamo se da vam je ovaj tekst bio od pomoći, te da ste uspeli da se organizujete na vreme. Želimo vam srećan put i najlepši provod sa vašom porodicom i prijateljima!

Izvori fotografija—https://unsplash.com/photos/5NLCaz2wJXE

https://unsplash.com/photos/Pw7i-YVg5uM