Turistička privreda važan partner projekta primarne selekcije otpada na Zlatiboru

Autor: zlatibor.org.rs
27. Oktobar 2023
Turistička privreda važan partner projekta primarne selekcije otpada na Zlatiboru

Komunalno javno preduzeće „Zlatibor“ Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor organizovali su zajednički sastanak sa predstavnicima turističke privrede Zlatibora, kako bi ih upoznali sa obavezom i načinom odvajanja otpada u hotelima, odmaralištima, apartmanskim naseljima i drugim turističkim objektima.

Prisutnima su se obratili direktor KJP „Zlatibor“ Čajetina Srđan Pantović, kao i direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Vladimir Živanović pozivajući ih da daju svoj doprinos i učestvuju u realizaciji projekta koji je od velike važnosti za celokupnu lokalnu zajednicu.

Sastanak održan u kongresnoj sali Inovacionog biznis centra na Zlatiboru bio je prilika za detaljnije predstavljanje  Projekta odvajanja otpada , ali i nacrta novog tarifnog sistema koji će uskoro stupiti na snagu, a koji je predstavila Vera Blagojević, rukovodilac komunalne službe KJP „Zlatibor“. Ona je napomenula da je ovo pravi trenutak da svaki ugostiteljski objekat dobije neophodnu opremu za separaciju, da se upozna sa pravilima odvajanja otpada, ali i da preuzme promotivni materijal sa uputstvima za primarnu selekciju otpada, koja izdavaoci u smeštajnim jedinicama moraju istaći na vidnom mestu.

Iz Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“ su napomenuli da je ovo jedan od uvodnih sastanaka, i da će njihovi predstavnici u narednim danima posetiti turističke objekte, radi detaljnijih dogovora.

U okviru događaja, od strane preduzeća „Alegrina“ zastupnika finskih MOLOK kontejnera  održana je prezentacija polu-podzemnih kontejnera čija upotreba je pogodna za veće hotele, apart hotele i apartmanske komplekse.

Korišćene fotografije preuzete sa www.zlatibor.org.rs