Užice se pridružuje protestu “Jedan od pet miliona”

25. Januar 2019
Užice se pridružuje protestu “Jedan od pet miliona”

Građanskom protestu „Jedan od pet miliona“u petak, 25.januara u 18 časova pridružiće se i građani Užica, koji će se sa porukom „Buđenje Užica“, okupiti na platou ispred zgrade Skupštine grada.  Pola sata pre toga, ispred Narodnog pozorišta, Užička odbrambena liga, lokalno udruženje građana, najavila je da će organizovati svoj skup, nakon čega će se učesnici tog okupljanja pridružiti protestu ispred užičke skupštine.

„Užice pridružuje protestu kako bi građani izrazili nezadovoljstvo lokalnom i republičkom vlašću“, rekao je za dnevni list Danas dr Željko Bacotić, jedan od organizatora užičkog protesta „Jedan od pet miliona, objasnio je da će protest okupiti ne samo predstavnike opozicionih političkih partija, nego i udruženja i grupa građana, javne ličnosti i druge građane.

Nakon okupljanja, učesnici protesta prošetaće Ulicom Dimitrija Tucovića, Trgom partizana, potom će se Ulicom Petra Ćelovića vratiti na plato ispred skupštine.

Protestu će se pridružiti Užička odbrambena liga (UOL), koja je saopštila da podržava sve proteste protiv aktuelne vlasti i na republičkom i na nivou Grada Užica. Uz isticanje da „navedeni protesti imaju kontekst incijative koja je potekla iz Beograda“, UOL je pozvala svoje simpatizere i druge građane da se okupe u 17, 30 časova kod NP Užice i da se nakon toga priključe protestima „Jedan od pet miliona“ ispred gradske skupštine.

„ Tokom navedenih protesta, kojima pružamo bezrezervnu podršku, želimo da istaknemo i lokalne probleme i prioritete našeg udruženja koji se, pre svega, tiču kvaliteta vazduha koji udišemo i vode koju pijemo“, saopštila je Užička odbrambena liga u kojoj važi načelo “Užice Užičanima”.

I malinari iz nekoliko udruženja poljoprivrednika iz zapadne Srbije, odlučili su da podrže „sve građanske proteste, koji imaju za cilj borbu protiv diktature, javašluka i lažnog predstavljanja diktatorskog režima Aleksandra Vučića“. Oni će biti na protestu u petak u Užicu, a u subotu uveče učestvovaće i na protestu u Beogradu.