Virtuelna vožnja gondolom na Sajmu turizma

20. Februar 2018
Virtuelna vožnja gondolom na Sajmu turizma

Na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu, posetioci će imati priliku da virtuelno pređu trasu od centra Zlatibora do Tornika.

Trasa

Na zajedničkom štandu Turističke regije “Zapadna Srbija”, na sajmu turizma u Beogradu(22-25.februara), nastupiće i Turistička organizacija Zlatibor, na čijem štandu će se  naći jedna od 55 kabina buduće Gold gondola.  Posetioci će virtuelno moći da, u realnom vremenu, uživaju u “vožnji i pogledu iz kabine” trasom od centra Zlatibora, kroz prelepe zlatiborske predele pa sve do vrha Tornika.

Golg gondola uskoro dobija svoj suvenir

Završen je konkurs na koji je pristigao veliki broj predloga, deo u opisu a deo u slici. Namera je da nadležni konsultuju i građane u izboru suvenira kako bi došli do najboljeg rešenja. Deset najboljih predloga biće objavljeno na sajtu i FB stranici “Gold gondola” pa će glasanjem, koje će trajati negde do polovine godine, biti izabran suvenir gondole. Pored pobedničkog, nagrade očekuju i ostale učesnike konkursa.

Bojana cvet u kosi

“Suština konkursa za suvenir gondole je što veća interaktivnost sa ljudima uopste i kreativnim stvaraocima oko projekta za koji verujem da će biti zaštitni znak čitavog kraja. Želimo suvenir koji će u startu predstavljati Zlatibor i Srbiju na mnogim svetskim tržištima”,  kaže direktorka Gold gondola Bojana Božanić.

“Dosadašnja iskustva poseta inostranim sajmovima turizma, svedoče samo pozitivne reakcije ljudi na prezentovanje gondole, pogotovo onih koji imaju iskustvo vožnje na drugim lokacijama. Podatak da će to biti najduža gondola na svetu, privlači dodatnu pažnju”, tvrdi Božanićeva.

Sa početkom gradnje Gold gondole, počela je i nova investiciona gradnja na Zlatiboru, pre svega na početnoj stanici. Trend zainteresovanosti investitora  nastavlja da raste i kroz ideju “Zlatnog grada” na trasi međustanice i poslednje stanice. Ova ideja prvo će biti razrađena kroz plansku dokumentaciju.
Gondola će Zlatiboru dati dodatni sadržaj koji će ovu planinu podići za nekoliko lestvica na turističkoj mapi Evrope i sveta. Plan je i intenzivniji razvoj zimskih kapaciteta Tornika kroz “probijanje” novih ski-staza ali i drugih sadržaja.

Posle Sajma turizma u Beogradu, Gold gondola sa Turističkom organizacijom Zlatibor, predstaviće se sredinom marta meseca i na Sajmu turizma u prestonici Rusije, Moskvi.