Zadovoljni tekućom očekuju bolju nastupajuću godinu

Autor: B.Kuzmanović
26. Decembar 2019
Zadovoljni tekućom očekuju bolju nastupajuću godinu

Privreda Užica poslednjih decenija je uspela da opstane i ostvari dobre rezultate zahvaljujući pre svega sposobnim ljudima koji su poslovnu politiku svojih firmi  kreirali u skladu sa kretanjima na tržištu, rekao je gradonačelnik Užica, Tihomir Petković na tradicionalnom  novogodišnjem susretu privrednika u gradskoj kući. Petković je podsetio da su pojedini užički privrednici uspeli da se prilagode tržišnoj ekonomiji i da se svrstaju na listu najvećih državnih izvoznika. Zajedno sa malim i srednjim preduzećima koji su nastali i razvijaju se u poslednjih 20 godina uticali su na smanjenje nezaposlenosti i poboljšanje životnog standarda građana Užica.

Iako do kraja nije ispunjen ni obim proizvodnje ni planirana dobit Impol Seval je ispunio planske zadatke, pa samim tim i poslovnu 2019. godinu završavamo  zadovoljni postignutim rezultatima, ocenio je Ninko Tešić, generalni direktor Impol Seval-a.

On je rekao da će zaposleni i ove godine dobiti 13. platu kao poslovnu stimulaciju, pa će sa tom isplatom prosečna neto zarada dostići iznos od oko 84 000 dinara bez plata menadžmenta. Prva generacija učenika koji se školuju po sistemu dualnog obrazovanja narednog juna ima otvorena vrata za radnim angažovanje u našem kolektivu, dodao je Tešić, ističući da zbog potreba za kadrom čekaju ove učenike. Vodimo računa o podmlađivanju kolektiva, jer smo svesni da su najveće investicije u ljudski kadar. Koliko se fabrika podmladila najbolje govori podatak da je ove godine podeljeno oko 30 paketića za decu uzrasta do sedam godina više nego prošle godine, ponosno je istakao Tešić.